Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 10x18

 

Το 18ο επεισόδιο ήταν κατά βάση συναισθηματικό, με κεντρικό χαρακτήρα τον Daryl. Η γνωριμία του με την Leah αλλά και η σκληρή του κουβέντα με την Carol παίζουν σημαντικό ρόλο στο επεισόδιο αυτό. Πάμε να αναλύσουμε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες αλλά και να παραθέσουμε τις τρεις καλύτερες ατάκες:

Το ποτάμι, όπου βρίσκονται Carol και Daryl, φέρνει "σκοτεινές" αναμνήσεις

Πολλά χρόνια πριν, ο Rick θεωρητικά θυσιάστηκε ανατινάζοντας μία γέφυρα με σκοπό να σώσει την ομάδα του από μία τεράστια ορδή από walkers. Αν και εμείς γνωρίζουμε πως ένα ελικόπτερο τον πήρε μάλλον στο CRM, όλοι οι υπόλοιποι τον είδαν για τελευταία φορά πάνω στη γέφυρα αυτή. Αν "ξεβράστηκε" κάπου, αυτό θα ήταν στο ποτάμι, όπου βρίσκονται Daryl και Carol για να ψαρέψουν και όπου τον αναζητάει ο Daryl για πολλά χρόνια.

Η Carol δεν είναι και τόσο πρωτάρα στο ψάρεμα

Η Carol μπορεί να ψάρεψε με την πρώτη ένα ψάρι με το ακόντιο της, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ψαρεύει γενικά. Πίσω στην 9η σεζόν, μετά τον θάνατο του Henry από την Alpha, είχε πάρει το καραβάκι της και είχε φύγει και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ψαρεύει. Το ταξίδι της αυτό ολοκληρώθηκε στην πρεμιέρα της 10ης σεζόν, όταν επέστρεψε στην ομάδα.

Ο Daryl αναφέρεται στον Rick ως "αδερφό του"

Η Leah ρωτάει τον Daryl ποιον έχασε και εκείνος απαντάει "τον αδερφό μου." Μπορεί αρχικά κάποιοι να θεώρησαν πως αναφέρεται στον Merle, όμως φυσικά ο λόγος γίνεται στον Rick. Μάλιστα, από την πλευρά του ο Rick τον είχε αποκαλέσει και ο ίδιος έτσι στο finale της 4ης σεζόν, όταν ο Daryl βοήθησε τον ίδιο, τη Michonne και τον Carl να ξεφύγουν από ένα επικίνδυνο group ανθρώπων.

Η Carol καταλαβαίνει γιατί ο Daryl συνεχίζει να αναζητάει τον Rick

Η Carol, όταν έρχεται να συναντήσει τον Daryl στο δάσος, όπου πλέον μένει, του λέει πως καταλαβαίνει γιατί το κάνει όλο αυτό. Πρόκειται για έναν έμμεσο τρόπο για να εκφράσει πως και εκείνη δεν σταματούσε να ψάχνει για την κόρη της, Sophia, στην 2η σεζόν. Στην αναζήτηση αυτή είχε πάντα μαζί της τον Daryl και κάπως έτσι δημιούργησαν τον ισχυρό δεσμό που έχουν σήμερα.

Φαίνεται πως ο Daryl έδωσε το μαχαίρι της Leah στην Carol

Μια πολύ μικρή λεπτομέρεια είναι πως το κόκκινο μαχαίρι που χρησιμοποίησε για να ελευθερώσει τον όμηρο της, Daryl, με κάποιον τρόπο περνάει από τον ίδιο στην Carol. Αυτό γίνεται αντιληπτό από μία φωτογραφία του 21ου επεισοδίου, όπου βλέπουμε την Carol να προσπαθεί να κόψει κάτι από ένα ηλιακό πάνελ με αυτό το κόκκινο μαχαίρι.

Τα κοινά λόγια Daryl-Leah και Carol-Rick

Ο Daryl, όταν επιστρέφει τον σκύλο της Leah στην ίδια, της λέει πως φοβάται ότι όλος αυτός ο μίζερος κόσμος θα τους παρασύρει. Εκείνη του απαντάει "μόνο αν το αφήσεις." Πιο πριν στο επεισόδιο αυτό ακούμε την ίδια απαισιοδοξία της Carol, με τον Daryl να απαντάει το ίδιο ακριβώς πράγμα με την Leah. Παράλληλα, άλλος ένας παραλληλισμός είναι τα λόγια της Carol στον Daryl, που του λέει να σταματήσει να κατηγορεί τον εαυτό του για όσους έχει χάσει, "Δεν φταις εσύ για την Leah και τον Rick." Δεν φταις εσύ του είχε πει και ο Rick στο finale της 4ης σεζόν, όταν τον αποκάλεσε "αδερφό του, "όπως αναφέραμε παραπάνω.

Η σκηνή του κρυφτού των Daryl-Leah, που θύμισε τους Carl-Enid

Μια σκηνή που ήταν πιστό αντίγραφο μιας άλλης σκηνής της σειράς ήταν αυτή του "κρυφτού" της Leah και του Daryl από τους walkers. Η σκηνή αυτή μας θύμισε φυσικά μια αντίστοιχη με τον Carl και την Enid, πίσω στην 5η σεζόν, που κρύβονταν από τους walkers στα δάση.


ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ

  • Carol: Γνωρίζουμε όμως αυτόν τον κόσμο, τους νεκρούς. Κάποια στιγμή θα μας καταβάλλει. Daryl: Μόνο αν το επιτρέψουμε. Και εγώ δεν σκοπεύω να το αφήσω.
  • Leah: Ποιον έχασες εσύ; Daryl: Τον αδερφό μου.
  • Daryl: Θες να το σκάσεις, σκάσ' το. Εγώ ξέρω που πρέπει να είμαι. Δε θα σε σταματήσω αυτή τη φορά. Carol: Και είχα δίκιο. Στέρεψε η τύχη μας, εσένα και εμένα.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.