Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 10x19

Το 19ο επεισόδιο ήταν ένα ήρεμο και συνάμα "βαρύ" επεισόδιο, με ένα ζευγάρι χαρακτήρων που δεν βλέπουμε συχνά, έναν guest χαρακτήρα που δίνει το κάτι παραπάνω ερμηνευτικά και τις διαφορετικές φιλοσοφίες Aaron και Gabriel να είναι εμφανείς. Πάμε να δούμε τις λεπτομέρειες του επεισοδίου και τις καλύτερες ατάκες:

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ GABRIEL

Πριν ξεκινήσουμε, να θυμίσουμε πως ο Gabriel πεθαίνει στο τεύχος 158 των comics, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τους Whisperers, που δέχεται μία μαχαιριά στο στομάχι του από τον Beta και στη συνέχεια γίνεται τροφή των walkers. Στο 10x19 υπάρχουν μερικά στοιχεία που "έπαιξαν" μαζί μας και μας έδειξαν προς τον ενδεχόμενο του θανάτου του στη συνέχεια.

Αρχίζοντας από την τελευταία σκηνή, όπου ο Gabe και ο Aaron βαδίζουν προς έναν πύργο νερού, εκεί όπου δηλαδή πέθανε ο Gabe στα comics. Άλλο ένα στοιχείο είναι η ερώτηση του Aaron στο Gabe αν βλέπει κάτι από το κτίριο στο οποίο σκαρφάλωσε, με τον δεύτερο να απαντάει "απλά μια σκάλα". Πρόκειται για άλλο ένα στοιχείο του θανάτου του στα comics, όπου μένει κρεμασμένος από μια σκάλα στον πύργο νερού και μετά γίνεται παρελθόν.

Παράλληλα, ένα στοιχείο ακόμη που υπήρχε στο επεισόδιο αυτό ήταν τα έντερα του walker, που έτρεξαν πάνω στον Gabe όταν εκείνος ήταν στη λάσπη. Κάπως έτσι έτρεξαν και τα δικά του στο comic μετά τη μαχαιριά που δέχτηκε από τον Beta.

ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο MORGAN ΟΥΙΣΚΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ;

Το ουίσκι που απολαμβάνουν ο Gabriel και ο Aaron ονομάζεται "Duane Jones", το όνομα δηλαδή που έχει ο γιος του Morgan, τον οποίο γνωρίσαμε στην 1η σεζόν. Μια εικασία που γρήγορα δημιουργείται είναι το ότι οι παραγωγοί απλά "παίζουν" μαζί μας. Η άλλη είναι πως ίσως, με κάποιο τρόπο, είναι ζωντανός και βρίσκεται στο Commonwealth ή σε κάποια άλλη κοινότητα. 

Μια άλλη, ακόμα πιο τρελή, λέει πως ο Morgan είναι αυτός που κατασκευάζει το ουίσκι και το ονομάζει προς τιμήν του γιού του (ο Morgan είναι στο Fear the Walking Dead, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μερικά χρόνια πριν από το TWD).

Η επίσημη απάντηση που ήρθε από την εκπομπή για το TWD, Talking Dead, αναφέρει πως ο σεναριογράφος του επεισοδίου, Jim Barnes, ονόμασε έτσι το ουίσκι προς τιμήν του ηθοποιού Duane Jones, που πρωταγωνίστησε στο Night of the Living Dead. Με το σύμπαν του TWD ποτέ μην λες ποτέ, οπότε το μέλλον θα μας λύσει το μυστήριο αυτό!

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ

Το κόλπο που έκανε ο Gabe με το ξυπνητήρι, πετώντας το στο λιβάδι ώστε να παρασύρει του walkers προς την κατεύθυνση που το έριξε, δεν έχει γίνει πρώτη φορά. Τόσο στην 9η σεζόν με τον Daryl, όσο και στη 5η με την Enid, είχαμε δει αυτό το κόλπο, που φυσικά πάντα πιάνει!

ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΑΥΤΟ ΟΙ REAPERS;

Στο ξεκίνημα του επεισοδίου, Aaron και Gabriel βρίσκουν ένα καμένο σπίτι με μία οικογένεια τριών ατόμων αγκαλιασμένη και απανθρακωμένη. Ενδεχομένως, οι Reapers, που ακολουθούν την Maggie, να έκαψαν το σπιτάκι αυτό, όπως συνέβη και με το σπιτάκι στο 10x17.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ

Aaron-Μου λείπει η κόρη μου. Ξέρω ότι σου λείπει η δική σου. Gabriel-Ένα ακόμα.
Gabriel-Αλήθεια πιστεύεις πως τα πράγματα θα γίνουν ξανά όπως ήταν; Aaron-Έτσι πρέπει. [...] Οι κακοί άνθρωποι δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Αυτοί είναι ο κανόνας.
Gabriel-Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πιο πολλά από το να αλληλοσκοτώνονται. Ακόμη αγαπούν. Ακόμη θυσιάζουν.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.