10 χρόνια The Walking Dead



Μένουν λίγοι μήνες πριν την έναρξη της 12ης και τελευταίας σεζόν της αγαπημένης μας σειράς. Μία σειρά που ξεκίνησε και τίποτα δεν έδειχνε την πορεία της προς την κορυφή. Μία σειρά με πολύ δύσκολο περιεχόμενο και με δύσκολο κοινό που κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς σε ότι αφορά τα αγαπημένα μας ζόμπι.

Η δική μου πρώτη επαφή με την σειρά ήταν όταν νοίκιασα τον πρώτο κύκλο από το αγαπημένο μου video club..Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ να γίνει κομμάτι από την ζωή μου και με τρομερή αναμονή για να δω το επεισόδιο Δευτέρα πρωί πρωί ασχέτως αν δούλευα ή όχι. 

Για μένα η σειρά χωρίζεται σε 3 φάσεις, η πρώτη φάση αφορά τις σεζόν 1 μέχρι το τέλος της 6η όπου είχαμε μία διαρκή μάχη με τα ζόμπι και τις δυσκολίες της επιβίωσης, είδαμε την είσοδο του πολιτισμού στην φάση της αναρχίας, όπου ο καλός και ήρεμος άνθρωπος έγινε κακός και επικίνδυνος και τίποτα δεν ήταν σίγουρο.

H δεύτερη φάση ξεκίνησε με την εμφάνιση του Negan και τελείωσε με την εξαφάνιση του Rick , εκεί όπου για μένα η σειρά έχασε ένα ποσοστό από το κοινό της. Επιλογή του ηθοποιού ήταν όποτε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να το δεχτούμε μαζί και τις συνέπειες της. Εκεί ήταν το πρώτο σοκ για την σειρά.

Η τρίτη φάση ξεκινάει από 9Χ07 και ολοκληρώνεται με τα 6 εξτρά επεισόδια (από τα οποία είδα μόνο 3 ), ο πόλεμος απέναντι στους Whisperers ήταν τρομακτικός αλλά τελείωσε, πολλοί τηλεθεατές θεώρησαν ότι ήταν ότι καλύτερο είχαν δει, οι μάσκες, οι ορδές από ζόμπι, ο τρόπος που κυκλοφορούσαν ενθουσίασε και κάποιοι πίστεψαν ότι η σειρά απογειώθηκε..

Για μένα το Walking Dead έχασε την σειρά του όταν "σκότωσαν" τον Carl, αλλά και πριν από αυτό έβαλαν πολλά filler επεισόδια που θα μπορούσαν όλα μαζί να είναι 3 επεισόδια και όχι όλο το πρώτο μισό της 7ής σεζόν, αλλά έτσι αποφάσισαν να εξαργυρώσουν την επιτυχία της εισόδου του Negan και του Jeffrey Dean Morgan τον ρόλο αυτό. Μετά τράβηξαν την ιστορία των Saviors για 2 σεζόν οπού και κούρασε, αλλά όπως είπα εξαργύρωσαν το καλύτερο επεισόδιο που προβλήθηκε στην σειρά, το 7Χ01.

Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, μία παρόμοια ιστορία, "ένας κακός-μερικοί νεκροί από την ομάδα μας- στο τέλος νικάμε.." νομίζω ότι (αφού έχουν ανακοινωθεί 3 ταινίες) θα μπορούσαν να λήξουν την σειρά στο τέλος της 9ής και να έχουν κάθε χρόνο μία ταινία, με ότι ιστορία είχε απομείνει από το κόμικ.

Κάπου προς το φινάλε της 6ής σεζόν μπήκε και στην ζωή μου αυτή η ομάδα. Νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος στην Ελλάδα που την έβλεπε και ξαφνικά βρήκα 5 άτομα που είχα την ίδια τρέλα με εμένα. Εμείς οι 6 είχαμε τελείως διαφορετικές απόψεις για τους χαρακτήρες της σειράς ,κάποιοι λατρεύαμε τον Rick, κάποιοι τον αντιπαθούσαν, το ίδιο με τον Daryl, την Carol και τους υπόλοιπους χαρακτήρες, πιστέψτε με τσακωθήκαμε αρκετές φορές αλλά πάντα στο τέλος τα βρίσκαμε μεσώ της αγάπης μας για την σειρά. Αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι μετά από σχεδόν 6 χρόνια ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω για τους δικούς μου λόγους, αγάπησα κάθε στιγμή μέσα στην σελίδα μας, τους τσακωμούς με τους fans αν ήταν η όχι καλός αρχηγός ο Rick ή τις στιγμές που μας κράζατε γιατί είχαμε διαφορετική άποψη από εσάς.

C**** πάντα θα είσαι ο αρχηγός μας και χαίρομαι που θα πληρώσεις εισιτήριο για να δεις τον Rick στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Φ**** καλός χρυσός ο Daryl αλλά Rick δεν έγινε ποτέ, παίζει να πέθαναν πιο πολλοί από τότε που ανέλαβε από όσους έχασε ο Rick σε 9 σεζόν..

Ν*** πάντα ήσουν η φωνή της λογικής και γνήσιος υποστηριχτής του Rick..

Δ****** μαζί με τον 1ο θα σας κάνω τα εισιτήρια για τον κινηματογράφο..

Ε** Κάνεις τα καλύτερα βίντεο και ήσουν πάντα αντικειμενική..


Για πάντα Walking Dead Greek Fanatics,

Βασίλης.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.