Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 10x17

 

Το TWD επέστρεψε και όπως πάντα ήταν γεμάτο λεπτομέρειες, αναφορές στο παρελθόν και φυσικά, γεμάτες συναίσθημα ατάκες. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

Η Maggie σκότωσε έναν walker Whisperer

Μια λεπτομέρεια που προσωπικά δεν εντόπισα με την πρώτη ήταν η πρώτη σκηνή, στην οποία η Maggie σκοτώνει έναν walker. Αυτός ο walker όμως δεν είναι ο οποιοσδήποτε, αλλά ένα νεκρός Whisperer, καθώς φοράει μάσκα! Θα είναι αυτός ο Whisperer ο τελευταίος που θα δούμε στη σειρά; Θα μάθουμε σύντομα.

Η αναφορά της Maggie στην Lori και τη Michonne

Στην αρχή του επεισοδίου η Maggie συνομιλεί με την Judith και της λέει πως "είναι η κόρη της μητέρας της." Εδώ η αναφορά της Maggie μπορεί να είναι διπλή. Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, η showrunner της σειράς, Angela Kang, τόνισε πως "στο παρόν, νομίζω πως μιλάει για τη Michonne, επειδή είναι η μόνη μητέρα που η Judith γνώρισε ποτέ. Αλλά, άνετα θα μπορούσε να αναφέρεται και στη Lori." Μην ξεχνάμε πως η Maggie ήταν αυτή που ξεγέννησε τη Judith και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που άγγιξε το κορίτσι, οπότε η σκηνή τους έχει ένα επιπλέον συναισθηματικό "βάρος".

Η Maggie σχεδόν συνομίλησε με τον Negan

Όπως εξήγησε η Kang, Maggie και Negan είχαν ένα διάλογο στην έντονη σκηνή που μοιράστηκαν, αλλά κάτι τέτοιο το "το έκοψαν στη διαδικασία επεξεργασίας επειδή οι αντιδράσεις της Maggie ήταν τόσο έντονες σε αυτές τις άβολες σιωπές," τόνισε η Kang, εξηγώντας για το "κόψιμο" του διαλόγου. Στη σκηνή αυτή, ο Negan φοράει το αγαπημένο του δερμάτινο τζάκετ, κάτι που προφανώς θα "χτύπησε" έξτρα καμπανάκια στη Maggie, διότι ποτέ δεν θα ξεχάσει το ρούχο που φορούσε ο δολοφόνος του άντρα της...

Νέα αλλαγή στο logo της σειράς

Την τελευταία φορά που είδαμε TWD, στο 16ο επεισόδιο δηλαδή, το logo ήταν γεμάτο φωτιές. Τώρα τη θέση τους πήραν τα αίματα και τα βρύα, πράγμα συμβολικό για να φανεί η αλλαγή κεφαλαίου της σειράς μετά το τέλος του πολέμου με τους Whisperers. Παράλληλα, προστέθηκε και το όνομα της Luaren Cohan ξανά πίσω στο credits.

Το μνημείο της οικογένειας της Maggie καταστράφηκε

Η Maggie δεν είχε συνδεθεί με το Hilltop μόνο επειδή ήταν η αρχηγός του, αλλά και επειδή εκεί βρίσκεται το μνημείο της οικογένειας της. Εκεί φυσικά έχει θαφτεί ο Glenn, και στο εσωτερικό του μεγάλου κτιρίου υπήρχε μια συλλογή από έγχρωμα πορτρέτα της οικογένειας της, του Hershel, της Beth, του Glenn και των υπόλοιπων μελών της. Η θέα του κατεστραμμένου Hilltop είναι για την Maggie άλλη μια συναισθηματική "μαχαιριά", σαν να ξαναχάνει τους αγαπημένους της.

Ο μικρός Glenn-Hershel

Ο γιος της Maggie, που έχει το όνομα του παππού του, είναι "φτυστός" με τον μπαμπά του, Glenn. Τόσο εμφανισιακά, όσο και στο ντύσιμο και το καπέλο, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Η Angela Kang ανέφερε πως "θέλαν η εισαγωγή του Hershel να είναι γλυκιά και λίγο αστεία και να δείξουμε πως έχει λίγο μέσα του από τη μαμά του και λίγο από τον μπαμπά του."

Home Sweet Home

Στο τέλος του επεισοδίου, ο Cole ρωτάει την Maggie αν η Alexandria είναι το "Home Sweet Home" τους. Αυτή φυσικά είναι μια αναφορά στον τίτλο του επεισοδίου, που ήταν αφιερωμένο στην επιστροφή της Maggie στο σπίτι της. Μπορεί τα πράγματα για εκείνη να μην πηγαίνουν καθόλου καλά στη διάρκεια του επεισοδίου, όμως στο τέλος, φτάνει στη "Γη της Επαγγελίας" της.

Η Maggie και η Kelly έχουν περάσει ακριβώς το ίδιο με τις αδερφές τους

Η Maggie στο ξεκίνημα του επεισοδίου κατσαδιάζει την Kelly για την εγκατάλειψη του πόστου της, όμως γρήγορα αντιλαμβάνεται γιατί συνέβη αυτό και αλλάζει ύφος και έκφραση απευθείας. Αυτό διότι και η ίδια έχει περάσει από τη φάση της αναζήτησης της χαμένης της αδερφής, Beth, που βρισκόταν στο νοσοκομείο. Η κατάληξη της Connie, πιθανότατα δεν θα είναι ίδια με αυτή της Beth, καθώς, όπως είδαμε στο 16ο επεισόδιο, βρίσκεται με τον Virgil.

Η αναφορά στην Georgie

Μιλώντας στον Daryl για το τι συνέβη και επέστρεψε, η Maggie αναφέρθηκε στην Georgie λέγοντας του πως έκαναν διάφορες αποστολές για να προσφέρουν βοήθεια σε άλλες κοινότητες, όμως κάποτε τα πράγματα πήγαν στραβά και οι δυο τους χωρίστηκαν. Η ίδια δεν γνωρίζει αν η Goergie είναι ζωντανή, όμως ξέρει πως "εκείνη άκουσε για μια πόλη στα δυτικά." Ίσως αυτή η πόλη σχετίζεται με τις πόλεις της Ginny από το Fear The Walking Dead ή για κάποια άλλη πόλη για την οποία έχουμε αναφορές.

Οι Reapers είναι από τις ισχυρότερες εχθρικές ομάδες

Η νέο ομάδα villains που μας συστήνεται, μέσω του ελεύθερου σκοπευτή, είναι οι Reapers. Όπως φαίνεται, για κάποιο λόγο βρίσκονται στο κατόπι της Maggie σκοτώνοντας συνεχώς μέλη της ομάδας της. Ο David Boyd, σκηνοθέτης του επεισοδίου, χαρακτήρισε την ομάδα αυτή ως "μια από τις ισχυρότερες εχθρικές ομάδες που θα συναντήσει ποτέ το group μας." Μάλιστα, ανέφερε πως ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον ελεύθερο σκοπευτή είναι ένας stuntman, που έχει ξανασυμμετάσχει στη σειρά και που προέρχεται από τις Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις, έχοντας στο ιστορικό του την προστασία της Βασίλισσας στο σκάφος της! Παράλληλα, όπως ανέφερε η Angela Kang, η ομάδα αυτή ήταν να εμφανιστεί στην 11η σεζόν, όμως η ιστορία αυτή μεταφέρθηκε για λίγο νωρίτερα.

Whispers into Screams

Το "Silence the Whispers"που ήταν βαμμένο σε διάφορα σημεία της Alexandria αντικαταστάθηκε πλέον από το "Whispers into Screams." Αυτός είναι και ένας φόρος τιμής στο Volume 23 των comics, που έχει τον ίδιο τίτλο.

Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου

  • Maggie-She's out there. Out of the same sky. Judith-She is.
  • Carol-She's never gonna come around him, you know. Daryl-Have you?
  • Daryl-Does this mean you are coming home? Maggie-These people deserve one. So does Hershel.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.