Έξι νέα στοιχεία που εισήγαγε η σειρά το 2019



Το 2019 ήταν μια ποιοτικά όμορφη χρονιά για το The Walking Dead με αρκετές μεγάλες στιγμές. Όπως πάντα δηλαδή! Παράλληλα, όμως, φέτος είδαμε μερικά συγκεκριμένα στοιχεία για πρώτη φορά στη σειρά, μερικές αλλαγές (έξι παρακαλώ) που έφεραν κάτι διαφορετικό. Ας τις δούμε:


Το στοιχείο του τρόμου και οι νέοι πειραματισμοί


Το στοιχείο του τρόμου, που επικρατεί σε μια zombie αποκάλυψη, το είχαμε ξεχάσει σαν σειρά. Με τον ερχομό της Angela Kang στη θέση του "αφεντικού" της σειράς αυτό άλλαξε. Μπορεί τα πρώτα δείγματα τρόμου να ήρθαν στο mid-season finale της 9ης σεζόν, αλλά η συνέχεια μέσα στο 2019 ήταν αντίστοιχα τρομαχτική! Αυτό οφείλεται κατά βάση στους Whisperers, που φοράνε τις μάσκες των νεκρών, αλλά και στην όλη σκοτεινή αύρα που υπάρχει γύρω τους. Τα αρκετά βραδινά πλάνα, η Alpha και ο Beta, που όπως και να το κάνουμε είναι τρομαχτικοί, και οι φρικιαστικοί θάνατοι στους πασσάλους συμπληρώνουν την όλη αίσθηση του τρόμου. Τέλος, οι παραισθήσεις της Carol (λιγότερο) και του Siddiq (περισσότερο) στη 10η σεζόν μας έδειξαν πως το horror στοιχείο επέστρεψε για τα καλά!

Επιπρόσθετα, η σειρά δοκιμάζει νέα πράγματα, όπως τα κεφάλαια στα οποία χώρισε την πρεμιέρα της 10ης σεζόν αλλά και μερικές χιουμοριστικές σκηνές μεταξύ Negan και Beta στο 10x06. Ειδικά για το χιουμοριστικό κομμάτι, είναι κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια, από τον Eugene κυρίως, και σίγουρα θα θέλαμε να συνεχιστεί!


Μια τελείως νέα φιλοσοφία

Οι Whisperers μπήκαν ουσιαστικά στις ζωές μας και στις ζωές των χαρακτήρων στο περσινό mid-season finale, αφού ένας από αυτούς σκότωσε τον Jesus! Σε όλη τη διάρκεια του 2019 γνωρίσαμε τη φιλοσοφία τους, τον τρόπο ζωής τους και φυσικά την Alpha και τον Beta, που τη διοικούν. Οι κανόνες τους; Να βαδίζουν ανάμεσα στους walkers έχοντας αλειφτεί με τα εντόσθια τους, κάτι που τους καμουφλάρει τέλεια. Να ψιθυρίζουν (εξού και το όνομα τους) για να μην γίνουν αντιληπτοί από τα zombie. Να ζουν σε κατασκηνώσεις στα δάση, όχι σε κοινότητες με τείχη γύρω τους καθώς κάτι τέτοιο είναι απλά μια ουτοπία υποτιθέμενης ασφάλειας. Και όλα αυτά δίχως καν να σκεφτεί κανείς από τα μέλη της ομάδας να φέρει αντίρρηση ή να παρακούσει τους δύο αρχηγούς, διότι αυτό σημαίνει βέβαιος θάνατος. Σύμφωνα με τους ίδιους όμως, η ιδεολογία αυτή είναι η λύση στον καιρό της αποκάλυψης! Μια φιλοσοφία πρωτόγονη και πρωτόγνωρη για τη σειρά.


Αλλαγές στην ιεραρχία των χαρακτήρων

Η χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες έφερε μια τεράστια αλλαγή στην ιεραρχία των χαρακτήρων, αποτέλεσμα της αποχώρησης του Rick στα τέλη του 2018. Michonne, Daryl μοιράζονται έκτοτε τη θέση του νούμερο ένα χαρακτήρα, του αρχηγικού ρόλου και του ανθρώπου που όλοι θέλουν να είναι εκεί όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Η Carol είχε φέτος ένα διευρυμένο ρόλο αλλά όχι τόσο ώστε να θεωρηθεί όσο πρωταγωνιστικός όσο των παραπάνω. Χαρακτήρες όπως ο Aaron, ο Eugene, ο Gabriel, που δεν είχαν μεγάλο ρόλο προηγουμένως, τώρα έχουν πολλές αρμοδιότητες έχοντας κάνει "το βήμα παραπάνω." Σίγουρα αυτές οι αλλαγές στην ιεραρχία των ρόλων μόνο καλό έκαναν και κάνουν στη σειρά!


O απόλυτος κακός (Negan) προσπαθεί να γίνει καλός

Μπορεί πολλές φορές να έχουμε δει χαρακτήρες να αλλάζουν πλευρές και κοινότητες (Sasha, Tyrese, Dwight, Merle, Andrea) όμως ποτέ δεν έχουμε δει τον απόλυτο κακό, τον βασικό villain της σειράς, να προσπαθεί να αλλάξει και να γίνει καλός. Ο Negan ήταν φυλακισμένος της ομάδας από το τέλος του 8ου κύκλου και μέχρι τώρα, έχουν αλλάξει πολλά στο χαρακτήρα του. Μας είχε συστηθεί ως ο πιο μισητός κακός στη σειρά, σκοτώνοντας τον Glenn και τον Abe, αλλά πλέον έχοντας χάσει τα πάντα, τους Saviors και το Sanctuary του, έχει αφομοιωθεί στο νέο του περιβάλλον και έχει αλλάξει πραγματικά. Μας έχει δείξει την συναισθηματική του πλευρά με τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά (η Judith, το παιδί που συνάντησε στο 10x05, η Lydia) και την μεταμέλεια για αυτά που έκανε παλαιότερα. Μένει να φανεί τι θα γίνει με εκείνον και τους Whisperers αλλά είναι δεδομένο πως πραγματικά θέλει να αλλάξει...


Χαρακτήρας με αναπηρία

Μπορεί να είχαμε και παλαιότερα στη σειρά χαρακτήρες με αναπηρία (ο Hershel είχε χάσει το πόδι του, ο Governor και ο Carl το ένα τους μάτι) αλλά ποτέ δεν είχαμε έναν χαρακτήρα που είχε κάποια αναπηρία πριν την αποκάλυψη. Η Connie, ούσα κωφάλαλη, (όπως και η ηθοποιός που την υποδύεται) μας προσέφερε μερικές στιγμές που μας δείχνουν τη δυσκολία του να είσαι κωφάλαλος στην αποκάλυψη. Σκηνές όπως εκείνη στο 9x11, που "μπαίνουμε" στον χαρακτήρα της, που τρέχει να σωθεί από τους walkers και το μόνο που ακούμε είναι ένα βουητό, είναι ένα παράδειγμα της τεράστιας δυσκολίας αυτών των ανθρώπων! Επίσης, η αδερφή της, Kelly, έχει και εκείνη τα πρώτα δείγματα απώλειας ακοής, όπως φαίνεται στο 10x01 και 10x05! Τουλάχιστον, αρκετοί χαρακτήρες, όπως ο Daryl, έχουν μάθει τη γλώσσα της νοηματικής.


Δείγματα της κανονικής ζωής


Το 2019 ήταν μια χρονιά που είδαμε μερικά γνώριμα στοιχεία από τις ζωές μας μέσα στη σειρά. Το χιόνι το είδαμε στο finale της 9ης σεζόν και σίγουρα ήταν κάτι το διαφορετικό, ένα νέο στοιχείο που αρκετοί θα ήθελαν να δουν, έστω και για λίγο. Κάτι που μακάρι να υπήρχε μόνο στον φανταστικό κόσμο των σειρών είναι ο καρκίνος, από τον οποίο πάσχει ο Ezekiel! Επίσης, για πρώτη φορά είδαμε ένα σκύλο ως κατοικίδιο στη διάρκεια της αποκάλυψης και συγκεκριμένα το σκύλο του Daryl.

Εσείς ποια νέα στοιχεία παρατηρήσατε στη σειρά μέσα στο 2019;
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.