Τεύχος 191 Review : Το τέλος?



Τεύχος 191 Review : Το τέλος?

Ναι, ναι σίγουρα έχετε δίκιο.  Έχουμε παραλείψει αρκετά τεύχη, με τα οποία δεν ασχοληθήκαμε καθόλου. Οι λόγοι....ανωτέρας βίας! Επιστρέψαμε, όμως, και φυσικά μία τέτοια επιστροφή μόνο τυχαία δε θα την χαρακτήριζες! Οι τελευταίες σελίδες του τεύχους 191 ήταν καταιγιστικές και ίσως μιλάμε για το μεγαλύτερο συμβάν που έχει λάβει μέρος στα εικονογραφημένα βιβλία του Robert Kirkman. Όσοι είστε αναγνώστες των comics και δεν έχετε προλάβει να διαβάσετε το τελευταίο (191) που κυκλοφόρησε την πρωτομαγιά, συνιστούμε να μη συνεχίσετε την ανάγνωση. Ακολουθεί το μεγαλύτερο spoiler σε όλη την ιστορία του Walking Dead. 

Η Pamela είναι πρώτην πολιτικός και αυτή τη στιγμή αυτοαποκαλείται κυβερνήτρια σε μία κοινότητα που ονομάζεται "Commonwealth", την οποία διοικεί μαζί με το γιο της Sebastian. Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε και τους τωρινούς εχθρούς του Rick και της ομάδας του. Γενικά, υπάρχει μία αμοιβαία παρεξήγηση ανάμεσα στα 2 groups, καθώς στην ουσία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ τους. Και αυτό είναι πάρα μα πάρα πολύ περίεργο για την έκβαση που θα πάρει το συγκεκριμένο τεύχος.

Pamela και Rick βρίσκονται αντιμέτωποι, με τους ανθρώπους τους να περιμένουν από πίσω τους. Ο Rick προσπαθεί να κατευνάσει τα πλήθη και να τους λογικέψει, όπως έκανε πάντοτε. Αναφέρει ότι δε χρειάζεται να ανταλλάξουν πυρά και να μετράνε για άλλη μια φορά πτώματα και δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του προς τη κοινότητα της Pamela, μιας και θα την υπερασπιζόταν σε περίπτωση που αντιμετώπιζε κάποιον κίνδυνο. Βλέπει το μίσος και τον φόβο των υπολοίπων και γι'αυτό βγάζει τον γάντζο που φοράει για να δείξει σε όλους το κομένο χέρι του (!) και να αποδείξει σε όλους πως αυτός ο κόσμος τους έχει όλους στιγματίσει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και πρέπει να προχωρήσουν. Ο κόσμος για τον Rick Grimes προϋπέθετε ανέκαθεν την ανακατασκευή του και την πολιτισμική του υπόσταση και πόσο μάλλον να κάνει καλύτερο τον κόσμο από την προαποκαλυπτική περίοδο. Μετά τον λόγο του Rick, ο οποίος θα ξεσηκώσει τα πλήθη και στις 2 πλευρές, η Pamela θα συλληφθεί από έναν δικό της (!) , παρά τις διαμαρτυρίες του γιου της.

Η Pamela φυλακίζεται αλλά το κλίμα και η ατμόσφαιρα είναι πολύ ανάλαφρα αφού την επισκέπτεται ο Rick, συζητάνε σα 2 πολιτικοί αρχηγοί και έπειτα την αφήνει ελεύθερη για να ξεκουραστοί και να κοιμηθεί στο κρεβάτι της! Gentleman! Ο Rick θα βρεθεί αργότερα με τον γιο του, Carl και θα έχουν μια συγκινητική συνομιλία αφού αμφότεροι ανταλλάσσουν κουβέντες αμοιβαίου σεβασμού και περηφάνειας ο ένας για τον άλλον.

Η τελευταία φορά που βλέπει ο Carl τον πατέρα του???

Οι επόμενες σελίδες απεικονίζουν τον Rick να βρίσκεται στο κρεβάτι του και να κοιμάται. Ξαφνικά, κάτι τον διακόπτει απ'τον ύπνο του με αποτέλεσμα να ξυπνήσει. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει όταν ανοίγει τα μάτια του είναι τον Sebastian (ναι τον γιο της Pamela) να τον σημαδεύει με ένα όπλο. Λίγα δευτερόλεπτα,αφού του εξηγήσει ότι έχει καταστρέψει την κοινότητα (Commonwealth) που με τόσο κόπο αυτός και η μητέρα του έφτιαξαν τον πυροβολάει (!!!!!) στο στήθος, πολύ κοντά στην καρδιά. Η τελευταία σελίδα απεικονίζει τον Rick, αιμόφυρτο, να πονάει και να ρωτάει τον Sebastian : "Tι έκανες'".



Όντως τώρα...ΤΙ ΕΚΑΝΕ? Όχι, ο Sebastian αλλά ο Kirkman! Δεν σκότωσε τον Rick όταν είχε εχθρούς όπως Negan, Governor και Alpha και δίνεις τέλος στον πιο βασικό σου ήρωα από ένα παιδάκι, το οποίο πόσο μάλλον προέρχεται από πολιτισμένη κοινότητα? Απερίγραπτο και απαράδεκτο κατ'εμέ (αν και σαν αναγνώστης των comics έχω σταματήσει να διαβάζω λίγο μετά τον πόλεμο με τους Whisperers - 30 τεύχη πιο πριν) και κάπου εδώ θα αναλύσω τη σκέψη μου, δικαιολογώντας τον Kirkman. Πολλοί, σίγουρα πιστεύουν ότι η σφαίρα που τον βρήκε δε θα προκαλέσει τον θάνατό του και θα τη σκαπουλάρει για άλλη μια φορά. Εγώ φέρω αντίθετη άποψη. Είναι νεκρός! Για τα καλά! Παρ'όλα αυτά, ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει ότι κάποτε η ώρα του θα Rick θα έφτανε και επέλεξε αυτόν τον τρόπο. Τόσο στη σειρά, όσο και στα comics ο Rick ήταν το υπόδειγμα πολιτισμού και της πραότητας (εκτός από κανα 2-3 φορές που έβγαινε εκτός εαυτού και γουστάραμε τη ζωή μας). Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι ότι ο Kirkman θέλησε να παραλληλήσει την ιστορία του με την πραγματική ζωή. Τι θέλω να πω?! Ο Rick, ρε παιδί μου, πάντα είχε την φυσιογνωμία ενός ηγέτη, όπως ήταν ο Martin Luther King ή ο John Kennedy, πάντα ξεσήκωνε τα πλήθη και αυτά πάντα τον άκουγαν, όπως και οι προαναφερθέντες κύριοι. Πέρα, λοιπόν, από αυτό το κοινό, κάτι ακόμα που ενώνει αυτούς τους 3 άντρες είναι ότι δολοφονήθηκαν άδικα ή και ηλίθια, επιτρέψτε μου. Ίσως να θελε να αποτυπώσει το πόσο σκληρός και βίαιος είναι ο πραγματικός κόσμος που ζούμε, μέσα από την ιστορία του αγαπημένου του χαρακτήρα. Aναμένουμε, λοιπόν, την κινηματογραφική τριλογία που θα ολοκληρώσει και στον τηλεοπτικό κόσμο τη ζωή του Rick Grimes...


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.