15 Λεπτομέρειες για το 5ο επεισόδιο της 7ης σεζόν.




Λεπτομέρειες για το 5ο επεισόδιο της 7ης σεζόν.



1.Το μωρό της Maggie και του Glenn είναι καλά.

Επιτέλους μάθαμε ότι το μωρό της Maggie και του Glenn είναι καλά και αυτό το νέο είναι ελπιδοφόρο για την Maggie που μέσα σε όλη τη δυσάρεστη κατάσταση που ζει έμαθε κι ένα καλό νέο.




2.Η συμπεριφορά της Michonne.

Η σχέση της Michonne και του Rick στο προηγούμενο επεισόδιο ήταν τεταμένη,φαίνεται λοιπόν πως η Michonne προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση τους με το φιλί που έδωσε στον Rick.Επίσης βλέπουμε την ίδια σε "ρόλο" μαμάς ως προς τον Carl,για πρώτη φορά του λέει τι να κάνει και πως να φερθεί.





3.Η δυσαρέσκεια του Jesus προς τον Gregory.


Σε όλο το επεισόδιο βλέπουμε τον Jesus να διαφωνεί με τις απόψεις και τις πράξεις του Gregory,ειδικά όμως στην αρχή του επεισοδίου όταν ο Gregory φεύγει,έχοντας δηλώσει πως θέλει να φύγουν από το Hilltop η Maggie και η Sasha διότι φοβάται τους Saviors και δείχνοντας πως το μόνο που θέλει είναι να τα έχει καλά με τον Negan και την παρέα του,ο Jesus πετάει τα πράσινα λουλούδια που κρατούσε στα χέρια του τα οποία σημαίνουν απελευθέρωση.Γεγονός που μας δείχνει πως ο Jesus είναι δυσαρεστημένος που ο αρχηγός του δεν έχει σκοπό να ξεφορτωθεί τους Saviors και να απελευθερώσει το Hilltop από αυτούς.


4.Τα ενθύμια των αποθανόντων.

Η σειρά για μία ακόμη φορά μνημόνευσε τους χαρακτήρες του Glenn και του Abraham και στο συγκεκριμένο επεισόδιο είδαμε τη Sasha να δίνει στην Maggie το ρολόι του Hershel που το είχε ο Glenn στην τσέπη του και τον Jesus να δίνει στη Sasha το locket του Abraham που του είχε πέσει στο Hilltop στο επεισόδιο 6Χ11.




5.Carl & Enid.

Είδαμε σ'αυτό το επεισόδιο τους δύο αυτούς χαρακτήρες να δίνουν το πρώτο τους φιλί,γεγονός που δείχνει το αισθήματα τους ενός για τον άλλον και επίσης σηματοδοτεί την ωρίμανση των χαρακτήρων αυτών.Επίσης βλέποντας τα γεγονότα που συνέβησαν στο επεισόδιο καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα πως και η Enid και ο Carl ακολουθούν το δρόμο που έχουν και στο κομικ.Η Enid έχει πάρει το ρόλο της Sophia και λόγω της σχέσης της με τον Carl αλλά και λόγω της σχέσης της με την Maggie.Και ο Carl πηγαίνει για να εκδικηθεί τον Negan.




6.Ο Gregory και οι γυναίκες.

Όταν η Sasha προσπαθεί να πείσει τον Gregory να μείνει η Maggie στο Hilltop και τον ρωτάει τι μπορεί να γίνει για να διευθετηθεί το θέμα ο Gregory της λέει να τα πουν τετ-α-τετ για να βρουν μια λύση,με λίγα λόγια της την πέφτει.Παρόμοιο γεγονός είχε συμβεί και στην πρώτη συνάντηση της Maggie και του Gregory.Η συμπεριφορά του Gregory λοιπόν μας δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του.



7.Η αρχηγία της Maggie. 

Επιτέλους λοιπόν βλέπουμε να δρομολογείται και η αρχηγία της Maggie στο Hilltop.Τη βλέπουμε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου να αναπτύσσεται.Από το να δίνει εντολές στους ανθρώπους του Hilltop ενώ τα ζόμπι μπήκαν μέσα,την καταστροφή του αμαξιού που τοποθέτησαν οι Saviors και προσέλκυε τα ζομπι με το τρακτέρ,το υπέρτατο μπουνίδι που έδωσε στον Gregory και το αποκορύφωμα να του λέει πως θα μάθει πλέον να την λέει με το όνομά της Maggie Rhee!




8.Διαφορά αρχηγών.

Όταν τα ζομπι μπήκαν στο Hilltop είδαμε την Maggie ενώ θα έπρεπε να ξεκουράζεται να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και να βοηθάει στην εξάλειψη των ζόμπι αλλά και να σταματήσει το αμάξι από το οποίο έβγαινε η μουσική που προσελκουσε τα ζομπι.Ο Gregory από την άλλη δε φάνηκε πουθενά,ο οποίος είναι και αρχηγός του Hilltop.Εδώ βλέπουμε μια από τις κυριότερες διαφορές των δύο χαρακτήρων,ο Gregory είναι δειλός ενώ η Maggie είναι μαχήτρια.Επίσης ο Gregory σε όλο το επεισόδιο μπέρδευε τα όνοματα όλων των ανθρώπων,πέρασε τη Sasha για κάτοικο του Hilltop,άλλο ένα γεγονός που μας δείχνει το πόσο ανίκανος είναι ο Gregory σαν αρχηγός,δεν ξέρει ούτε τους ανθρώπους του!

9.Simon.

Παρακολουθώντας το επεισόδιο γνωρίσαμε λίγο περισσότερο τον Simon,το δεξί χέρι του Negan και απ'ότι είδαμε όχι άδικα.Εκτός του ότι ήρθε με τους Saviors να πάρουν τα μισά υπάρχοντα του Hilltop,ήταν αυτοί που προσέλκυσαν όλα τα ζόμπι το προηγούμενο βράδυ,επίσης οι Saviors γνωρίζουν για την συμαχία Alexandria-Hilltop,ο Simon εξευτέλησε τον Gregory και με τη φράση που του είπε:"I'm your Negan." μάλλον καταλαβαίνουμε πως ο Simon θα είναι αυτός που θα ασχολείται με το Hilltop.



10.Η Sasha θέλει εκδίκηση.

Η Sasha ζητάει από τον Jesus να μάθει αν μπορεί που μένει ο Negan και του ζητάει να το κρατήσει κρυφό.Σκοπεύει να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του Abraham και του Glenn.Τη βλέπουμε να καπνίζει το πούρο που βρήκε στην τσέπη του Abraham και να ακονίζει το μαχαίρι της.




11.Οι φύλακες του Hilltop. 

Όταν λοιπόν έγινε η επίθεση των ζόμπι στο Hilltop,τα τείχη ήταν ανοιχτά και οι φύλακες πουθενά!Αυτό έγινε γιατί οι Saviors έδεσαν και φύμωσαν τους φύλακες για να μην εμποδίσουν τα ζομπι απο το να περάσουν τα τείχη και να εισχωρήσουν στο Hilltop.




12. Τα λουλούδια.

Όπως είδαμε στο επεισόδιο ο Jesus άφησε λουλούδια στους τάφους των δύο θυμάτων του Negan που θάφτηκαν στην κοινότητά του αλλά και στη Maggie. Και στις δύο περιπτώσεις το χρώμα των λουλουδιών διέφερε για συγκεκριμένο λόγο. Ο Jesus άφησε μπλε λουλούδια στη Maggie που συμβολίζουν την ηρεμία και τη δύναμη, ενώ πράσινα στον Glenn και τον Abraham που συμβολίζουν την απελευθέρωση. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε λουλούδι. Ο Daryl είχε προσφέρει στην Carol ένα άσπρο τριαντάφυλλο (τύπου cherokee), όταν είχε χαθεί η μικρή της κόρη, Sophia και της εξιστόρησε κάτι πολύ όμορφο που σας το παραθέτω κατά λέξη: " H ιστορία λέει ότι όταν οι Αμερικάνοι στρατιώτες έδιωχναν τους Ινδιάνους από τη γη τους, οι Cherokee μάνες (γηγενείς μάνες Ινδιάνες) θλίβονταν και έκλαιγαν τόσο πολύ που έχαναν τα μικρά τους πέρα από το γεγονός της ταπείνωσης και της αρρώστιας και της λιμοκτονίας. Πολλές από αυτές εξαφανίστηκαν. Έτσι οι μεγαλύτεροι έλεγαν μια προσευχή. Ζητούσαν ένα σημάδι, έτσι ώστε τα πνεύματα των μητέρων να ανυψωθούν και να τους δώσουν δύναμη και ελπίδα. Την επόμενη μέρα αυτό το τριαντάφυλλο ξεκίνησε να μεγαλώνει εκεί όπου τα έπεφταν τα δάκρυα από τις μητέρες. Δεν είμαι τόσο ηλίθιος να πιστεύω ότι υπάρχουν λουλούδια που να ανθίζουν για τον αδερφό μου (Merle), αλλά πιστεύω ότι αυτό άνθισε για την μικρή σου κόρη." Η πρώτη στιγμή που ίσως αρχίσαμε να συμπαθούμε τον αντιδραστικό αλλά ευαίσθητο και ρομαντικής φύσεως redneck, Daryl.


  

13. H Maggie και το τρακτέρ.

Πολλοί εξεπλάγησαν από τη συγκεκριμένη σκηνή όπου η Maggie πήρε την πρωτοβουλία να οδηγήσει ένα τρακτέρ και πόσο μάλλον να πατήσει το σφραγισμένο αυτοκίνητο, την πηγή της μουσικής που έπαιζε και έλκυε τα δεκάδες ζόμπι που εισέβαλαν στο Hilltop. Γιατί όμως τέτοια έκπληξη; Ξεχνάτε από πού προήλθε η Maggie; Ο αγαπημένος αυτός χαρακτήρας εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν και πιο συγκεκριμένα στην αγροτική φάρμα του Hershel, γεγονός που μας αποδεικνύει και επιβεβαιώνει τις γνώσεις της πάνω σε αυτό το γεωργικό όχημα.


Θυμηθείτε τις παλιές καλές μέρες και κλάψτε μαζί μας!

14. Τα πράσινα μπαλόνια.

Η Enid εγκαταλείπει την Alexandria με προορισμό το Hilltop, μια διαδρομή που διεκπεραιώνει. Αφού κατάφερε να κρατήσει τα πράσινα μπαλόνια που παραλίγο να της στερήσει ένας Savior για άγνωστους και περίεργους λόγους, θα τοποθετήσει τα μπαλόνια στον τάφο που νομίζει ότι είναι του Glenn. Τα συγκεκριμένα μπαλόνια τα βρήκε ενώ γύριζε με τον Glenn στην Alexandria (μετά τον fake θάνατό του) και τα χρησιμοποίησαν για να ειδοποιήσουν τη Maggie, πριν τα ζόμπι εισβάλουν στην Alexandria στο "No Way Out".



15.  Το ποδήλατο.

Επιτέλους! Φαίνεται ότι το δίκυκλο όχημα είναι από τα πιο μισητά στη συγκεκριμένη σειρά, καθώς είχαμε πολύ καιρό να το δούμε στις οθόνες μας. Κι όταν λέω πολύ καιρό εννοώ από το πρώτο επεισόδιο! Στο pilot της σειράς ο Rick θα βρει ένα ποδήλατο και χάρη σ'αυτό θα καταφέρει να φτάσει στον Morgan. Από τότε δεν έχουμε ξαναδεί κάποιο ποδήλατο στη σειρά, εκτός από το τελευταίο επεισόδιο όπου η Enid οδηγούσε το συγκεκριμένο όχημα.



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.