Τεύχος 159 : The Whisperer War Μέρος 3/6



Τεύχος 159 : Τhe Whisperer War Μέρος 3/6

"Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, lucille"

Πριν ξεκινήσουμε το καθιερωμένο review του τεύχους, να κάνουμε κλασσικά μία spoiler free review για όσους δεν πρόλαβαν να διαβάσουν το καινούριο τεύχος ή για όσους βρίσκονται πίσω σε προηγούμενο comic. Όπως και στο προηγούμενο τεύχος, έτσι και σ'αυτό είχαμε ακόμη μια απώλεια, η οποία αυτή τη φορά με σημάδεψε και με πλήγωσε σε μεγάλο βαθμό. Ο Dwight είναι πρόσωπο του τεύχους, καθώς η ανάπτυξη του χαρακτήρα του και οι ηγετικές ικανότητες που έχει αποκτήσει είναι απίστευτες, κάτι που φαίνεται στο τέλος του συγκεκριμένου εικονογραφημένου βιβλίου. Ας μπούμε, όμως, στο ζουμί της υπόθεσης για να τα σχολιάσουμε όλα αναλυτικά. SPOILER ALERT, λοιπόν!

Το τεύχος ξεκίνησε από κει ακριβώς που το είχαμε αφήσει. Από πού δηλαδή? (Ναι καμιά φορά μιλάω μόνος μου) Negan και Beta βρίσκονται στο πεδίο μάχης κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα αίματα ανάβουν γρήγορα κι αυτό που περιμέναμε εκτυλίσσεται άμεσα. Ο πρώην αρχηγός των Saviors (τώρα είναι ο Dwight) αν και έχει το πάνω χέρι, γρήγορα το χάνει, αφού ο Beta αμύνεται εκπληκτικά και καταφέρει να κόψει τον Negan στο μέτωπο! Παρ'όλα αυτά δέχεται τη βοήθεια του Dwight, ο οποίος φαίνεται να αρχίζει να έχει εμπιστοσύνη στον Negan. Η βοήθεια που του προσφέρει είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να του προσφέρει, καθώς του πετάει τη Lucille, το ρόπαλό του και η επανένωση είναι συγκινητική. 


Ενώ, οι υπόλοιποι μάχονται με τα ζόμπι αλλά και τους Whisperers, οι δύο άντρες παλεύουν σα να μη συμβαίνει τίποτα γύρω τους. Και εκεί που ο Negan καταφέρνει να βάλει κάτω τον Beta και να τον κοπανάει με την Lucille ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ(?), συμβαίνει το αδιανόητο. Η Lucille, το βαμπίρ ρόπαλο, η πάντοτε διψασμένη και πανέμορφη "κυρία" σπάει! Τόσα που έχει περάσει λογικό, αλλά η θλίψη μας είναι απαρηγόρητη. Το ίδιο απαρηγόρητος είναι και ο Negan, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει τι του συνέβη. Όσο οδύρεται, κάποιοι Whisperers καταφέρνουν να αρπάξουν τον νέο αρχηγό τους και να οπισθοχωρήσουν. Και ενώ πιστεύουν ότι είναι αναίσθητος, κάνουν την προσπάθεια να του βγάλουν την μάσκα, καθώς δεν έχουν δει ποτέ το πρόσωπό του. Ο Beta, όμως, μαχαιρώνει έναν απ'αυτούς και το μαχαίρι διαπερνά τον εγκέφαλό του μέσα από το στόμα, στέλοντάς τους το μήνυμα να μην τα βάζουν μαζί του. Οι ήρωες μας παίρνουν μια μικρή ανάσα αλλά αντικρίζουν περισσότερους whisperers και walkers να ρχονται και ο Dwight αναλαμβάνει να δώσει τη λύση, χωρίζοντας τους σε 4 group, έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό του ως απώτερο στόχο. 


Πίσω, στο Hilltop η Lydia ενημερώνει τον Carl για την κακή φύση της ομάδας που ηγήθηκε η μητέρα της, Alpha και του το παίζει επίσης δύσκολη, με τον γιο του Rick να μη ξέρει τι του γίνεται. Πιο εφηβεία για τον χαρακτήρα της Lydia, δεν μπορούσε να δώσει ο Kirkman, ειλικρινά! Η Sophia είναι η μόνη που τον αγαπάει ειλικρινά, καθώς κατάλαβε ότι ο Carl δεν είναι καλά χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξελίξεις, ο Vincent γυρνάει στην Alexandria από το Sanctuary χωρίς το άλογό του, ο Eugene βοηθάει στην παραγωγή σφαιρών, ο Aaron σηκώνεται από το κρεβάτι του και έχει μια μικρή κουβέντα με την Maggie, ενώ ο Rick με την Andrea ψάχνουν τρόπους για να νικήσουν τους Whisperers και πιστεύουν στον Dwight. Στο Kingdom, o William, νέος αρχηγός της κοινότητας αποπειράται να δολοφονήσει τον Zachary για την αμφιβολία και την απειλή που έχει δεχτεί από το "δεξί του χέρι". 

Στις τελευταίες σελίδες του comic, επιστρέφουμε στο πεδίο μάχης και βλέπουμε τους whisperers καμουφλαρισμένους ως συνήθως ανάμεσα σε walkers να προχωρούν ανελλιπώς προς τον στόχο τους. Ένας από αυτούς δέχεται ένας βέλος στο κεφάλι του και πέφτει νεκρός, χωρίς να τον παίρνει κανείς χαμπάρι!  Ο Dwight, φυσικά, με το απόλυτο σημάδι του σκότωσε τον συγκεκριμένο whisperer, τον οποίο σέρνει μέσα στο δάσος μακριά από τους υπόλοιπους. Στη συνέχεια, ο ίδιος βγάζει τη μάσκα του θύματός του και τη φοράει, όπως πολύ σωστά μάντεψα στην εικόνα-promo πριν λίγες μέρες. Ναι και ψώνιο είμαι! 



R.I.P. LUCILLE (θα γελάει ο glenn από ψηλά)


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.