Τα 10 καλύτερα επεισόδια




 Τα 10 καλύτερα επεισόδια

Στο συγκεκριμένο άρθρο επιλέξαμε και σχολιάζουμε τα 10 καλύτερα επεισόδια της σειράς. Φυσικά, το κριτήριο επιλογής δεν ήταν κάποια βαθμολογία ή κάποια κριτική, αλλά προσωπική γνώμη και υποκειμενικό κριτήριο, οπότε θα μπορούσε να έχει τίτλο τα 10 αγαπημένα μου επεισόδια. Ένα επεισόδιο που θα ανήκει σίγουρα στη δεκάδα είναι η πρεμιέρα της έβδομης σεζόν, αλλά μέχρι τότε ας δούμε τι έχουμε. Στα προηγούμενα επεισόδια με τα ζόμπια λοιπόν..

10. Pretty Much Dead Already

Διαδραματίζεται στη φάρμα του Hershel και το τέλος του είναι ανατρεπτικό και αναπάντεχο, γι'αυτό ανοίγει το δρόμο προς τη δεκάδα. Ήταν, επίσης, από τα πρώτα επεισόδια που σε άφηναν άναυδο. Θα σας θυμίσουμε (καθώς είναι στην 2η μόλις σεζόν) ότι η κόρη της Carol, Sophia έχει χαθεί κι ο Daryl την ψάχνει απεγνωσμένα, θέτοντας και τη ζωή του σε κίνδυνο. Η Lori ανακοινώνει την εγκυμοσύνη της και κανείς δε ξέρει αν είναι του Rick ή του Shane. Ο Hershel και ο Rick έρχονται σε αντιπαράθεση για τα ζόμπι στον αχυρώνα, πολλά εκ των οποίων είναι συγγενείς του ηλικιωμένου άντρα.


Ο Shane θα πάρει τα όπλα από τον Dale, τα οποία αφαιρέθηκαν από την κατοχή του οξύθυμου άντρα μετά τις υποψίες της ομάδας ότι αυτός σκότωσε τον Otis. (τον σκότωσε για να επικεντρωθεί το πλήθος των ζόμπι που τους κυνηγούσαν σ'αυτόν και να γλυτώσει) Και ενώ ο Rick πείθεται να μην πειράξουν τα ζόμπι στον αχυρώνα, ο Shane μοιράζει όπλα σε όλους και ανοίγει τον αχυρώνα, με αοτέλεσμα να απελευθερωθούν τα ζόμπι και να σκοτωθούν από τους επιζώντες μας. Ο Hershel δεν αντιδρά και κοιτά ανήμπορος ενώ τελευταίο ζόμπι που βγαίνει από τον αχυρώνα είναι της μικρής Sophia και όλοι μένουν σοκαρισμένοι, όπως και μεις! Η Carol καταρρέει και ο Rick αναλαμβάνει να δώσει τέλος στην Sophia που έχει μετατραπεί σε ζόμπι. (s02e07)

9. Coda

Το επεισόδιο ήταν από τα πιο μελαγχολικά και μας προκάλεσε μεγάλη θλίψη, εξαιτίας ενός θανάτου που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά! Βρισκόμαστε πίσω στην 5η σεζόν και στο mid-season finale, όπου η Beth και η Carol βρίσκονται στο νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την κατοχή κάποιων αστυνομικών και γιατρών. Η ομάδα μας έχει πιάσει 3 αστυνομικούς και προσπαθούν να τους ανταλλάξουν, με τα δικά τους μέλη. Το επεισόδιο ανοίγει με τον Bob (έναν από τους αστυνομικούς) να έχει δραπετεύσει και να τρέχει, αλλά ο Rick τον χτυπά με το αυτοκίνητο, αφού τον έχει προειδοποιήσει να σταματήσει. Δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολεί στο κεφάλι, καθώς το μόνο που άκουγε ήταν ασυναρτησίες από το στόμα του και η απάντησή του τα λέει όλα: "Shut up!" Rick motherf*ckin' Grimes κυρίες και κύριοι!


Η ανταλλαγή γίνεται αλλά η Dawn (γυναίκα αστυνομικός που διοικεί το νοσοκομείο) απαιτεί να πάρει πίσω και τον Noah γιατί είναι φύλακας του νοσοκομείου. Η Beth τρέχει να τον αγκαλιάσει για να τον αποχαιρετήσει και ενώ μιλά με την Dawn της καρφώνει ένα ψαλίδι κοντά στην κλείδα της, το οποίο δεν παίζει να πέρασε ποτέ μέσα από την αστυνομική στολή της. Η απάντηση είναι άμεση από τον Daryl που σκοτώνει εν ψυχρώ την Dawn με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ο ίδιος, απαρηγόρητος και δακρυσμένος, μεταφέρει το πτώμα της έξω από το νοσοκομείο, μπροστά στην αδερφή της Maggie και τους υπόλοιπους. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, έχω δύο εύλογες ερωτήσεις: Γιατί ρε κούκλα μου γλυκιά να της επιτεθείς ενώ όλα έχουν τελειώσει και έχει γίνει η ανταλλαγή? Και αν θες, ντε και καλά, να την σκοτώσεις, γιατί δεν της κάρφωσες το ψαλίδι στο λαιμό? Έλα χριστέ και παναγία! Τέλος πάντων, ένα είναι σίγουρο: "Daryl is gonna miss her so bad, when she is gone.." (s05e08)

8. Killer Within

Απ'τα καλύτερα επεισόδια μιας σχετικά βαρετής σεζόν. Παρ'όλα αυτά τα επεισόδια στη φυλακή ήταν τα αγαπημένα μου. Ίσως να μαι εγώ βαρετός, ποιος ξέρει?! Το επεισόδιο μας έδωσε δύο θανάτους δύο βασικών χαρακτήρων, για τον έναν χαρήκαμε για τον άλλον όχι και είχε επίσης πολύ καλές ερμηνείες. Ήδη καταλάβατε σε ποιο επεισόδιο αναφέρομαι, πιστεύω. Ξεκινάει με μία από τις αγαπημένες μου χιουμοριστικές στιγμές της σειράς όπου ψάχνουν τον Glenn και τη Maggie και ο Daryl τους φωνάζει, καθώς ξέρει ότι είναι στον πύργο σκοπιάς. Αυτό που φωνάζει στον ημίγυμνο Glenn είναι: "Αρ γιου κάμινγκ?" Σκόπιμα το έβαλα στα ελληνικά, πρόστυχα μυαλά!


Επικρατεί ηρεμία στη φυλακή, την οποία διακόπτουν τα ζόμπι που εισβάλλουν στους
χώρους της. Ενώ ο Hershel περπατά πρώτη φορά μετά το κομμένο του πόδι με πατερίτσες, δημιουργείται ένα χάος από "περιπατητές". O T-Dog δαγκώνεται από ένα ζόμπι και λίγο αργότερα σώζει την Carol, θυσιάζοντας τον εαυτό του. RIP μεγάλε! Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, χτυπάνε σειρήνες στη φυλακή, οι οποίες προσελκύουν κι άλλα ζόμπι. O Rick βρίσκει την πηγή του κακού, η οποία είναι ένας φυλακισμένος. Αν και δύσκολα ο πρωταγωνιστής τα βγάζει πέρα με βοήθεια και κλείνει τις σειρήνες. Η Lori, με τη βοήθεια του Carl και της Maggie, γεννάει τη Judith και δευτερόλεπτα μετά ακολουθεί μια συγκινητική στιγμή μεταξύ μητέρας και γιου. Ίσως η μόνη φορά που νιώσαμε κάτι για την Lori. Ο Carl πυροβολεί τη μητέρα του για να μην μετατραπεί σε ζόμπι. (s03e04)


7. Not Tomorrow Yet

H συγκεκριμένη θέση με δυσκόλεψε πολύ γιατί ήμουν ανάμεσα σε δύο επεισόδια, μεταξύ αυτού και του "Better Angels" (στο οποίο πεθαίνει ο Shane) αλλά όπως καταλάβατε με κέρδισε το "Not Tomorrow Yet", ίσως επειδή το είδα πιο πρόσφατα και ίσως επειδή ήταν ένα επεισόδιο με δράση και ένα δραματικό τέλος. Ο Rick και η...παρέα του, αφού γνωρίσουν τον Jesus και την κοινότητά του, το Hilltop, θα επισυνάψουν μια συμφωνία συνεργασίας για παροχή τροφίμων στην Alexandria. Το τίμημα όμως δε θα είναι εύκολο, καθώς θα χρειαστεί να καθαρίσουν τον Negan και τους Saviors. Χαχα! Καλό!


Η ομάδα μας βγαίνει από την Alexandria με σκοπό να βρει ένα κεφάλι από ένα ζόμπι, που θα μοιάζει με τον Gregory (αρχηγό του Hilltop) για να το χρησιμοποιήσουν σαν "δούρειο ίππο" για να μπούνε μέσα στη βάση των Saviors. Αφού, σκοτώνουν τους δύο φρουρούς που έλεγξαν το κεφάλι, μπαίνουν μέσα στη βάση και σκοτώνουν αρκετούς Saviors...στον ύπνο τους! Αξιοσημείωτο είναι το first blood ή αλλιώς ο πρώτος φόνος ανθρώπου, για τον Glenn, ενώ στον τοίχο αντικρίζει θύματα της "Lucille" του Negan, σε φωτογραφίες από κάμερα polaroid. Για ποιον χτυπά η καμπάνα? Ένας συναγερμός, όμως, πυροδοτείται από έναν ετοιμοθάνατο savior και η βάση γρήγορα μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με τα πυρά να φεύγουν μανιωδώς. Hightlight του επεισοδίου όταν Glenn και Heath καταδιώκονται από Saviors και βρίσκουν το οπλοστάσιο, ενώ τα πυρομαχικά τους έχουν εξαντληθεί. Η σκηνή που ακολουθεί έχει τόσο πιστολίδι που θυμίζει τη σκηνή "say hello to my little friend" στο "Scarface"! To επεισόδιο τελείωσε με την τραγουδάρα "Hozier - Arsoninst's Lullaby", τον Daryl να βρίσκει τη μηχανή του που του έκλεψε ο Dwight και την Carol και την Maggie να πιάνονται αιχμάλωτοι μιας μικρής ομάδας των Saviors. Σασπένς και αγωνία υπήρχε καθ'όλη τη διάρκεια του επεισοδίου. (s06e12)

6. Conquer 

Απ'τα επεισόδια που απολαμβάνω να βλέπω ξανά και ξανά! Όχι ότι έγινε κάτι τρομερό ή απίθανο απλά ήταν απ'τα πιο ολοκληρωμένα που έχω δει και κάθε σκηνή και ιστορία οδηγούσε και έχτιζε τα τελευταία λεπτά. Ενενήντα λεπτά διάρκειας ήταν το επεισόδιο και πολλές στιγμές ξεχώρισαν, αλλά η επιστροφή του Morgan ήταν το αποκορύφωμα. Η επιστροφή του προμηνύθηκε τόσο στην πρεμιέρα της 5ης σεζόν όσο και στο mid-season finale της. Το επεισόδιο ξεκινάει μ'αυτόν να αμύνεται πανεύκολα(!) την επίθεση δύο Wolvers και να τους ξαπλώνει στο έδαφος! Martial arts ftw!


Στην Alexandria γίνεται συνέδριο να διώξουν τον Rick λόγω της ακραίας συμπεριφοράς του, ενώ Daryl και Aaron έχουν βγει από τα τείχη για να αναζητήσουν τροφή και άλλους επιζώντες, τους οποίους θα εμπιστευτούν για να τους προσφέρουν ασφάλεια στην κοινότητά τους. Η προσπάθειά τους αποβαίνει μάταιη και καταλήγουν σε παγίδα με ζόμπι (των Wolves), από την οποία τους σώζει ο Morgan! Highlight, φυσικά, είναι το triple kill του Daryl με αλυσίδα, σκοτώνοντας μονομιάς 3 ζόμπι! Ο Nicholas γίνεται πιο αντιπαθητικός από ποτέ, καθώς φέρεται άνανδρα και ύπουλα στον Glenn αλλά δεν τις γλύτωσε τις φάπες του! Καθώς γίνεται το συνέδριο, εμφανίζεται ο Pete και σκοτώνει τον άντρα της Deanna (άμα θέλετε και το όνομά του ζητάτε πολλά). Δευτερόλεπτα, αργότερα η Deanna ζητάει από τον Rick να τον σκοτώσει και τον εκτελεί εν ψυχρώ, χωρίς δεύτερη σκέψη μπροστά στα μάτια τους σαστισμένου Morgan, ο οποίος είχε άλλη εντύπωση για τον Rick Grimes που τόσο καιρό είχε να δει. Εκπληκτική η αλλαγή και ανάπτυξη του χαρακτήρα του Rick! (s05e16)

5. JSS (Just Survive Somehow)

Απλά επέζησε κάπως..και ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα πέρα από την αγαπημένη μας Carol?! Παρ'όλο που η πρεμιέρα της 6ης σεζόν δεν εντυπωσίασε, το δεύτερο επεισόδιο ήταν απλά αξέχαστο! Το επεισόδιο ξεκινά με πληροφορίες για την ζωή της Enid, της οποίας το μότο είναι το "JSS". Kαι ενώ στην Alexandria δείχνουν να κυλάνε όλα ομαλά και ήσυχα, οι Wolves πραγματοποιούν επιδρομή στην κοινότητα και σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους.


Φυσικά, υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, την Carol, η οποία από χαμηλοβλεπούσα νοικοκυρά μετατρέπεται σε στυγνό δολοφόνο και σκοτώνει 8 από αυτούς, σώζοντας την Alexandria. Μάλιστα, φόρεσε τα ρούχα ενός θύματός της από τους Wolves, για να είναι καμουφλαρισμένη και να κάνει άνετα τη δουλειά της! Highlight του επεισοδίου η δολοφονία μιας "λύκαινας" από την Jessie, με το ψαλίδι κομμωτικής της! (Τ'ακούς Beth?) (s06e02)

4. Last Day On Earth

Νωπές οι αναμνήσεις μας από το φινάλε της 6ης σεζόν και λογικό μετά απ'όλα όσα είδαμε. Ακόμη κι αν το συγκεκριμένο επεισόδιο έλαβε κακές κριτικές και βαθμολογίες, λόγω του cliffhanger, εμείς θα ρίξουμε το φταίξιμο στην ανώριμη αντίδραση κάποιων και θα το βάλουμε στην τέταρτη θέση! Όλοι μας, βέβαια, απογοητευτήκαμε από τα τελευταία λεπτά, καθώς δεν αποκαλύφθηκε το θύμα του Negan, αλλά το επεισόδιο ήταν πραγματικά τρομερό! Η τέταρτη θέση μας λοιπόν ανήκει στον Negan, πέρα από τα υπάρχοντα των δικών μας!


Η ομάδα μας θα πιαστεί αιχμάλωτη από τους Saviors, οι οποίοι μετά απο τα καταπληκτικά road blocks που έκαναν, τους οδηγούν σ'ένα ξέφωτο και τους αφήνουν αβοήθητους και αδύναμους στο έλεος της "Lucille". Στην παράλληλη ιστορία του επεισοδίου, ένας Savior εντοπίζει την Carol και την πυροβολεί. Και ενώ όλα δείχνουν ότι θα της δώσει την χαριστική βολή, ο Morgan εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός και τον σκοτώνει, σώζοντας την Carol! Προσωπικά, μ'άρεσε πάρα πολύ το επεισόδιο, όχι μόνο λόγω της εισαγωγής του μεγαλύτερου κακού του συγκεκριμένου universe αλλά και τα κλεισίματα των δρόμων το απογείωσαν, καθώς υπήρχε αγωνία καθ'όλη τη διάρκεια του επεισοδίου για το πως οι "κακοί" βρίσκονταν πάντα ένα βήμα μπροστά από το group και πως θα κατέληγε η πορεία του RV. Για τον Negan δεν χρειάζεται να πούμε κάτι πιστεύω, έτσι?! (s06e16)

3. No Sanctuary

Ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς, με βίαιο και ωμό περιεχόμενο, αλλά με αίσιο αποτέλεσμα για την ομάδα του Rick, αν και στην αρχή βρίσκονταν υπό κίνδυνο. Τη ζωή τους τη χρωστάνε στην Carol (ε σε ποια άλλη?) που πάλι ήταν εκεί, φύλακας άγγελός τους. Είχε καθ'όλη τη διάρκεια flashbacks που επεξηγούσαν κάποια πράγματα, όπως την ιστορία του Terminus και ήταν γεμάτο σκηνές δράσης που σε κρατούσαν καθηλωμένο.


Και ενώ Rick, Glenn, Daryl και Bob είναι έτοιμοι να σφαγιαστούν για να καταλήξουν τροφή για τους κανίβαλους του Terminus, η Carol προκαλεί έκρηξη στον "τερματικό σταθμό" και διακόπτει την εξέλιξη της σφαγής. Αμέσως μετά, επικράτησε ένα χάος μεταξύ των ανθρώπων του Rick, του Gareth και των "νεκροζώντανων". Τέλος, η επανένωση των Daryl-Carol μας ευχαρίστησε πιο πολύ από την επανένωση Rick & Carl με τη Judith. (s05e01)


2. Too Far Gone

Το επεισόδιο αυτό, όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα θα το θυμόμαστε ως το πιο δυσάρεστο και συγκλονιστικό! Η πολυπόθητη μάχη που όλοι περιμέναμε να δούμε ανάμεσα στον Governor και τον Rick συνέβη και ήταν καταιγιστική και αιματηρή, με παράπλευρες απώλειες. Ειδικά, όταν ο κυβερνήτης εμφανίζεται μ'ένα τανκ και αιχμαλώτους του τη Michonne και τον Hershel έξω από τη φυλακή, ξέρεις ήδη ότι πρόκειται για επεισοδιάρα!


Ο θάνατος του Hershel, από τον Governor ήταν σοκαριστικός και προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους τηλεθεατές της σειράς. (και σε μας επίσης) Μετά το θάνατο του πατέρα της Maggie και της Beth, ακολουθεί ανταλλαγή πυρών, εισβολή του τανκ μες τη φυλακή, προσωπική πάλη των δύο ηγετών και...μπασκετάκι από τον Daryl, όταν καταστρέφει το τανκ ρίχνοντας μια χειριβομβίδα διαμέσου του στόμιου κάννης του συγκεκριμένου άρματος μάχης! Badass Dixon! Μετά τη μάχη, η φυλακή δεν μπορεί πλέον να κατοικηθεί, διότι έχει πάρει φωτιά αλλά και γιατί τα ζόμπι εισέβαλαν και αυτά μέσα στο χώρο της. Οι επιζώντες εγκαταλείπουν το φρούριό τους και χωρίζονται μεταξύ τους. Ο Governor πεθαίνει στο επεισόδιο, όταν η Michonne διαπερνά το κατάνα της διαμέσου του στήθους του, σώζοντας έτσι τον Rick από τα χέρια του διαβόλου..(s04e08)

1. No Way Out

Τόσο σε βαθμολογίες, όσο και για μένα προσωπικά, το "No Way Out" ήταν απλά κορυφαίο! Πέρα από το καλύτερο intro για επεισόδιο που έχει υπάρξει σε σειρά, είχε πολλά στοιχεία από το comic, ένας ακόμα παράγοντας που με διευκόλυνε να το τοποθετήσω στην πρώτη θέση. Για πρώτη φορά η ομάδα μας γνωρίζει τους Saviors του Negan, το οποίο group τους ανατίναξε ο Daryl μ'έναν bazooka, μετά την αυταρχική και απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Don't mess with Daryl!


Στην Alexandria, τα ζόμπι έχουν κατακλύσει τους δρόμους της και ο Rick με τον Carl, την Michonne και την οικογένεια Anderson, καμουφλαρισμένοι με αίμα και εντόσθια "νεκρών" προσπαθούν να βγουν έξω από τα τείχη. Δε θα τα καταφέρουν ποτέ, με αποτέλεσμα να ξεκληριστεί ολόκληρη η οικογένεια των Anderson. Ο Ron λίγα δευτερόλεπτα αφού συναντήσει τη μοίρα του με το κατάνα της Michonne, θα πυροβολήσει το μάτι του Carl, ενώ κανονικά στόχευε τον Rick. (όλοι οι comic fans βρέξαμε λίγο τα βρακάκια μας ε?) Ο Rick βγαίνει εκτός εαυτού και σκοτώνει μόνος του τα ζόμπι, μέχρι να τον βοηθήσουν και οι υπόλοιποι που θα καθαρίσουν μαζί την Alexandria. O Daryl, χρησιμοποιώντας άλλη μια ρουκέτα, θα βάλει φωτιά και θα τραβήξει μακριά όλα τα ζόμπι. Το καλύτερο επεισόδιο μακράν! (s06e09)

Αν έχετε διαφορετική άποψη για κάποιο απ'αυτά ή αν πιστεύετε ότι παραλείψαμε κάποιο, δε μας ενδιαφέρει. Πλάκα κάνουμε! Σχολιάστε και συζητήστε μαζί μας κάθε σκέψη σας περί του θέματος.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

  1. Τον τρόμο και την αγωνία που μου μετέδωσε το Last day on earth, δεν μου το έχει ξανακάνει ό,τιδηποτε έχω δει γενικά στην τηλεόραση. Ήταν απλά ένα αριστούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα το last day in earth με είχε καθηλώσει στην καρέκλα. Ήταν το πιο τέλειο που έχω δει!!! Δεν λέω ότι και τα αλλα δεν ήταν τέλεια απλά αυτό θα μου μείνει στη μνήμη μου ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και δε σας ενδιαφέρει. Αφού είστε καργιόλια. Πλάκα κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.