Game: The Walking Dead season 1



Βασισμένο περισσότερο στο comic παρά στην τηλεοπτική σειρά το The Walking Dead Season 1 (game) είναι ίσως ο πιο αντάξιος  εκπρόσωπος του Walking Dead στο χώρο του gaming.


Ατμοσφαιρικό και βασισμένο περισσότερο στην ιστορία και στους χαρακτήρες παρά στη δράση ( η οποία είναι ίσως το πιο αδύναμο σημείο του). Τα γραφικά του παραπέμπουν σε comic και παρόλο που δεν είναι εντυπωσιακά βοηθάνε στο να χτιστεί ατμόσφαιρα και να σε κάνει να επικεντρωθείς περισσότερο στην ιστορία και στους χαρακτήρες



Ακολουθούμε τον Lee, έναν κατάδικο που αναλαμβάνει να βοηθήσει την Clementine, ένα μικρό κορίτσι να βρει τους γονείς του αφού η αποκάλυψη τους βρήκε μακριά της. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας οι δύο πρωταγωνιστές συναντάνε πολλούς ξεχωριστούς χαρακτήρες όπου είτε τους βοηθάνε στο ταξίδι τους είτε τους δυσκολεύουν. 



Η ιστορία είναι πολύ καλά στημένη και ακολουθεί τους κανόνες που έχουν τεθεί από το show και το comic χωρίς ανούσιες πρωτοβουλίες.



Το γεγονός ότι είναι ένα point and click game ότι αφαιρεί από τη δράση το προσθέτει στην ιστορία και στους πρωταγωνιστές. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως του παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι μπορείς να πάρεις αποφάσεις (πχ θα σώσεις τον τάδε χαρακτήρα ή θα τον αφήσεις να πεθάνει). Οι αποφάσεις που παίρνεις αλλάζουν σταδιακά και την ιστορία.


 (μη χαλιέστε από τα απαίσια comic-style γραφικά, κατα τη διάρκεια σιγουρα θα τα εκτιμίσετε)



Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους α) είναι μεγάλοι fans της σειράς και θέλουν να δούνε και άλλες ιστορίες από τον μετά-αποκαλυπτικό κόσμο του WD και β)για όσους λατρεύουν τα παιχνίδια με ιστορία, νόημα και ενδιαφέρον χαρακτήρες.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.