FearTWD συμβολισμός κουκουβάγιας και του τίτλου του 7ου επεισοδίου...


Λίγο πολύ όλοι μας θα φρικαραμε με την ανατριχιαστική κουκουβάγια στο Fear και τις τρελές αντιλήψεις της Celia μα ούτε ένα δάκρυ για τον γιο της?  να ωθεί τον Strand στην αυτοκτονία? Kαι οι άνθρωποι στην εκκλησία τι της έφταιγαν?...  Αν της αρέσει τόσο η  ιδέα ας πάρει και εκείνη τον δρόμο της στον ζομπισμο! Μετά το 6ο επεισόδιο με έτρωγε η περιέργεια για το τι μπορεί να σημαίνει η κουκουβάγια έτσι λοιπόν με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο και την βοηθεια ενός γνωστού μας από το Μεξικό  μάθαμε τα παρακατω .
Η κουκουβάγια δεν συμβολίζει σίγουρα τίποτα καλό και έχει αρκετούς συμβολισμούς.
-Κάποιος προσπαθει να σου κάνει κακό.
-  Ο παραδοσιακός συμβολισμός είναι ότι η κουκουβάγια δηλώνει πως καποιος θα πεθάνει. 
-  Άλλος ένας συμβολισμός της κουκουβαγιας είναι η σοφία και η ικανότητα κάποιου να δει αυτά που άλλοι δεν μπορούν.
Και στους 3 αυτούς συμβολισμούς μπορούμε εύκολα να τους συνδέσουμε με το Fear στην πρώτη περίπτωση έχουμε την Celia που με τον τρόπο της θέλει να βλάψει την ομάδα μας.  Έπειτα σίγουρα κάποιος θα μας χαιρετήσει στο επόμενο επεισόδιο. Σχετικά με τον 3ο συμβολισμό μπορούμε να πούμε πως η Celia είναι αυτή που (στο μυαλό της )  έχει σοφία και βλέπει τα πράγματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους.

Πάμε λοιπόν στον τίτλο του επεισοδίου το οποίο είναι Shiva!  Πολλοί  χαρήκαμε και πιστέψαμε πως θα δούμε για πρώτη φορά την τίγρη του Twd,  άλλοι  νομίζαμε πως πρόκειται για λάθος αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά ούτε λάθος είναι ούτε την Shiva θα δούμε πρόκειται για ακόμα έναν συμβολισμό.
Shiva στα ινδουιστικα σημαίνει ευγενικός ή καλοκαγαθος και αναφέρεται στους χαρακτήρες μας που θα καταλάβουν πως με την ευγένεια δεν θα καταφερουν τίποτα άλλο παρά έναν βέβαιο θάνατο.

Επίσης υπάρχει και μια θεότητα με το όνομα Shiva η οποία είναι συνδεδεμένη με την καταστροφή αλλά όχι την πραγματική καταστροφή αλλά μια ψευδαίσθηση που οδηγεί στην εξέλιξη. Πρόκειται λοιπόν για μια καταστροφή που στην ουσία είναι η πόρτα για έναν νέο κόσμο.
Και αν όλα αυτά σας θυμίζουν την Celia έχετε δίκαιο η ίδια πιστεύει πως σαν walkers οι άνθρωποι δεν ειναι κάτι κακό αλλά κάτι καλύτερο όπως είπε και στον Nick είναι αυτό που έρχεται  μετα τον θάνατο.







  




                                                                                                                                                                    Και κάπου εδώ θυμόμαστε τα λόγια του Luis ''Ο θάνατος είναι το μονοπάτι για την νέα ζωή ''. 

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.