Η εξέλιξη της Carol


-Chris


Το 2ο επεισόδιο της 6ης season σαφέστατα μας ενθουσίασε σχεδόν όλους. Μέσα σε όλη την δράση, τους ωμούς σκοτωμούς, την βία και την βάρβαρη επίθεση των wolves η μεγάλη έκπληξη για ακόμα μια φορά ήταν η Carol. Προσωπικά οι υποκριτικές ικανότητές της Melissa McBride είχαν ξεχωρίσει στα μάτια μου από την 2η season και έγινε αγαπημένος μου χαρακτήρας στην αρχή της 4ης, όποτε βλέποντας την ανάπτυξη του χαρακτήρα της και την αναγνώριση που παίρνει πλέον από το κοινό είναι κάτι που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά. Η Carol ξεκίνησε στην πρώτη season και είναι η μόνη γυναίκα της σειράς που έχει μείνει ζωντανή από την αρχή μέχρι τώρα. Όταν την Πρώτο είδαμε ήταν μια άβουλη κακοποιημένη από τον άντρα της γυναίκα, ο άντρας της βέβαια δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα καθώς κατέληξε κοψίδια για τους walkers, εκείνη επέλεξε να του σπάσει το κεφάλι (με μανία) ώστε να πάρει εκδίκηση για ότι της έκανε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και να μην μετατραπεί σε walker. Aυτή ήταν η πρώτη φορά που η Carol έκανε χρήση όπλου και ούτε η ίδια δεν περίμενε το ότι θα γίνει ειδική σε αυτά!



Αργότερα στην πρώτη season όταν η ομάδα δεν είχε τρόπο να βγουν από το CDC που ήταν έτοιμο να εκραγεί εκείνη βρήκε την λύση δίνοντας την χειροβομβίδα στον Rick (πιστεύω πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Carol έσωσε την ομάδα και όχι στο Terminus)

Με την αρχή της 2ης season η Carol χάνει την κόρη της πράγμα που την τσάκισε ψυχολογικά κάνοντας τους υπόλοιπους να την περνάνε για τρελή! Η 2η season για τον χαρακτήρα της πιστεύω ήταν καθοριστική καθώς μπορεί να έχασε την κόρη της αλλά αυτό την έκανε δυνατότερη και πιο σκληρή και κέρδισε ένα φίλο φυσικά τον Daryl. Η σχέση Carol-Daryl με τον καιρό έγινε όλο και ποιο δυνατή με ένα μεγάλο ποσοστό του Fandom να τους θέλουν μαζί σε ερωτικό επίπεδο. (Προς τα κακοπροαίρετα fan girls του Daryl που θα πουν πως η Carol θα μπορούσε να είναι μάνα του Daryl να ενημερώσω πως η διαφορά στην ηλικία τους είναι το πολύ 4 χρόνια)


Πάμε στην 3η season της σειράς που η Carol μετά από εκπαίδευση αρχίζει να γίνεται καλή στο σημάδι. Στα αρχικά σχέδια της σειράς θα της λέγαμε αντίο στο αιματηρό 4ο επεισόδιο της 3ης season αλλά μετά από παράκληση της ίδιας της Melissa McBride στους παραγωγούς αυτό άλλαξε και μπορώ να πω πως ήταν έξυπνο εκ μέρους τους να την ακούσουν! Στο δεύτερο μισό της ίδιας season η Carol άρχισε να εκδηλώνει τον badass χαρακτήρα της, συγκεκριμένα σε έναν διάλογο της με τον Merle τον απειλεί λέγοντας του πως αν επηρεάσει αρνητικά τον Daryl θα τον σφάξει στον ύπνο του. Αξιοσημείωτη συμβουλή έδωσε και στην Andrea λέγοντας της κοιμήσου με τον Governor δώστου το καλύτερο βράδυ της ζωής του και κοψτου τον λαιμό στον ύπνο (μακάρι να την είχε ακούσει!)

Πάμε στην 4η season όπου ο Rick μετά το χαμό της Lori χρειάζεται ένα διάλειμμα από την θέση του αρχηγού έτσι έχουμε ένα συμβούλιο όπου μέσα σε αυτό είναι φυσικά και η Carol η οποία κρυφά είχε φτιάξει μια τάξη ώστε να μάθει στα παιδάκια πως να προστατεύουν τους εαυτούς τους .


Οι φυλακή αντιμετωπίζει έναν ιό με τα πρώτα θύματα να είναι η Karen και ο David και να μπαίνουν στην απομόνωσή, αλλά η Carol βγαίνει μπροστά και αποφασίζει να τους σκοτώσει πιστεύοντας ότι έτσι θα σταματήσει την εξάπλωσή του ιού, στο μεταξύ αναλαμβάνει και την φύλαξη της Lizzie και της Mika. Όταν ο Rick μαθαίνει πως η Carol είναι υπεύθυνη για την δολοφονία των ασθενών αποφασίζει να την διώξει καθώς την θεωρεί επικίνδυνη (ναι Rick ο γιος που σκότωσε το παιδάκι απο το Woodbury δεν είναι επικίνδυνος;) Ο Rick αναγνωρίζει την δύναμη της Carol καθώς της λέει πως ''Έχεις αλλάξει πλέον μπορείς να επιβιώσεις και μόνη σου.'' Η απομάκρυνση της από την ομάδα όχι μόνο δεν μας πειράζει καθόλου αλλά το comeback της μας δίνει δύο από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς.


Μετά την καταστροφή της φυλακής, η Carol συναντάει τον Tyreese που έχει μείνει με την Lizzie την Mika αλλά και την Judith και ειλικρινά εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή καθώς η Lizzie έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια σχιζοφρένειας, και ποιος θα κάνει τη δύσκολη δουλειά; Την συνεχεια την ξέρετε '' Just look at the flowers Lizzie''


Η Melissa McBride στο επεισόδιο The Grove δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της και μας προσφέρει ένα από τα ποιο ατμοσφαιρικά και συναισθηματικά επεισόδια της σειράς και το καλό μόλις ξεκίνησε! Στο τέλος της 4ης season όλη η ομάδα βρίσκεται φυλακισμένη από τους κανίβαλους του Terminus εκτός φυσικά από την Carol που θα πρέπει να σώσει για ακόμα μια φορα τον κόσμο! Χωρίς δισταγμό αφήνει την Judith στον Tyrysse και μόνη της καλυμμένη με εντόσθια από walkers καθοδηγεί ένα κοπάδι με νεκροζωντανους κατευθείαν πάνω στο Terminus...



Αφού καταφέρνει να καταστρέψει τον τερματικό και να ελευθερώσει την υπόλοιπη ομάδα έρχεται το reunion που για εμένα είναι η ποιο συγκινητική και τρυφερή σκηνή στην σειρά. Ο Rick με τον δικό του τρόπο απολογείται που την είχε διωξει λέγοντας της ''πλέον ακολουθούμε εμείς εσένα όχι εσύ εμάς.''Η Carol φτάνοντας στην Alexandria μαζί με την υπόλοιπη ομάδα μπορεί να παρέδωσε τα όπλα αλλά δεν έριξε την άμυνα της, παρίστανε την αδύναμη νοικοκυρά (αυτό που ήταν κάποτε) και κάτω από αυτό έκρυβε την δύναμη και την αποφασιστικότητα για επιβίωσή. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα που όταν με την επίθεση των wolves είδαμε την Carol όπως ποτέ ξανά σε εγρήγορση και χωρίς κανέναν ενδοιασμό στο να αφαίρεση μια ανθρώπινη ζωή. Γνωστό πλέον είναι ότι ο χαρακτήρας της είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας των αφεντικών της σειράς και σε αυτό ευθύνεται και η ταλαντούχα Melissa McBride. Το 97 % του κοινού πιστεύει πως η Alexandria δεν θα είχε επιβιώσει χωρίς την Carol.



Η 6η season δεν έχει φτάσει ούτε στην μέση και είδη έχει κάνει πολλά και σίγουρα θα δούμε και περισσότερα.

ΑΥΤΗ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η CAROL (επιγραμματικά)



Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.