Walking Dead References




Ένα από τα στοιχεία που με οδηγούν στο να λατρεύω το «walking Dead» είναι το γεγονός  ότι δεν  τσιγκουνεύεται απολύτως  τίποτε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι λόγω των κυμάτων από εκατοντάδες walkers να μην έχουμε παρατηρήσει  πολλά πράγματα. Αυτά είναι τα top-5 στοιχεία  που πιστεύω πως ελάχιστοι από εμάς  παρατήρησαν κατά τη διάρκεια του show.



5.Breaking Bad Everywhere:
 
Τα  πιο διάσημα  references  που συναντήσατε χωρίς να το καταλάβετε (εκτός και αν είστε μεγάλοι fans) είναι αυτά  του «Breaking Bad».  

Πρώτο και πιο εμφανές είναι το γεγονός ότι ο Glenn, κατά τη διάρκεια της απόδρασης από το πολυκατάστημα (Season 1 επεισόδιο 2 “guts”), είναι ακριβώς ίδιο όχι μόνο ως προς την εμφάνιση αλλά και ως προς τη μάρκα (Dodge Challenger). Θα μπορούσε να θεωρηθεί «reference» το γεγονός ότι το όνομα του γενικού διευθυντή είναι Glenn. Αλλά αυτό είναι καθαρά μια σύμπτωση.

Επίσης ακόμα ένα μεγάλο reference είναι ο τύπος στον οποίον αναφερόταν ο Daryl στην ιστορία που έλεγε στην Beth. Φαίνετε πως ο εν λόγω τύπος: α) έφτιαχνε  Crystal Meth,  β) είχε πολύ καιρό να δει τον γιό  του και γ)συνήθιζε να λέει τη λέξη bitch. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Φυσικά και είναι ο  Jesse Pinkman!






4. Morley:

Αυτή η φανταστική μάρκα τσιγάρων έχει κάνει την εμφάνισή της σε πολλές σειρές! Μια από αυτές, όπως το φανταστήκατε, είναι και το «Walking Dead». 

Ο Dale, από ότι φαίνεται, προτιμά τσιγάρα Morley, αλλά το ίδιο και η Diana Fowle από τα X-Files.Επίσης, η μάρκα τσιγάρων  φαίνεται να εμφανίζεται και στις ακόλουθες σειρές: F.R.I.E.N.D.S (ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ) , American Horror Story αλλά και στο  BREAKING BAD!




3. Telltale’s The Walking Dead Season 1:  

Οκ Θα με θεωρήσετε τεμπέλη που αναφέρω ότι το Show  κάνει «reference» στο παιχνίδι με τον ομώνυμο τίτλο (και θα έχετε δίκιο), αλλά θέλω να επισημάνω μια συγκεκριμένη αναφόρα η οποία συνδέεται με μία ανακοίνωση. Η Michonne δείχνει στον  χάρτη  την πόλη Macon. Η συγκεκριμένη πόλη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο «game». Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τα υπονοούμενα που άφησε ο Kirkman  σε μία συνέντευξη, μας κάνει να πιστεύουμε πως μπορεί, στο μέλλον, να υπάρξει κάποιο crossover Show και game (Im looking at you E3 2016)





3.  George Romero is a lie:

Ίσως  ένα referenceanti-reference) θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός πως στον κόσμο του Walking Dead, ποτέ μα ποτέ δεν έχει ακουστεί η λέξη “ZOMBIE”.  Οι πιο γνώστες της  zombie pop-culture θα έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτό τον κόσμο ο George Romero και οι ταινίες του ποτέ δεν υπήρξαν, άρα το concept του “zombie” ή δεν υπήρχε  ή δεν έγινε ποτέ mainstream όπως στον δικό μας. Αυτό εφαρμόστηκε στο show με το σκεπτικό ότι η ανθρωπότητα δεν θα έπρεπε να είχε καμία ιδέα σχετικά με το τι εστί zombie apocalypse έτσι ώστε να πιαστεί εντελώς απροετοίμαστη  



2. Αποσπάσματα από την Καινή Διαθήκη

Σίγουρα κάθε άτομο θα έχει παρατηρήσει ότι η Καινή Διαθήκη παίζει  μεγάλο ρόλο στη σειρά. Ακούμε τον Hershel να διαβάζει Κεφάλαιά της στην φυλακή (“Season 3”).  Όμως αυτό που μου έκανε προσωπικά  μεγαλύτερη  εντύπωση είναι αυτά που γράφει ο Πάτερ Gabriel στον τοίχο της εκκλησίας του. 

Μερικά από αυτά είναι:
Κατά Ματθαίον 27:52 “Και  τα μνημεία στην περιοχή της Ιερουσαλήμ ανοίχθηκαν μόνα των και πολλά σώματα των πεθαμένων αγίων ανεστήθησαν”. (Και τα μνημεία που βρίσκονταν στην περιοχή της Ιερουσαλήμ άνοιξαν και αναστήθηκαν οι κοιμισμένοι Άγιοι).  

Αποκάλυψις Ιωάννου 9:6 “Και εν ταις ημέραις  εκείναις ζητήσουσιν οι άνθρωποι τον θάνατον και ού μη ευρήσουσιν αυτόν και επιθυμήσουσιν αποθάνειν, και φεύξεται απ’ αυτών ο θάνατος”. (Και εκείνες τις ημέρες οι άνθρωποι αναζητούν τον θάνατο και καθώς δεν τον βρίσκουν επιθυμούν να πεθάνουν και ο θάνατος τους αποφεύγει).

Όλες οι αναφορές έχουν να κάνουν με την ανέγερση των νεκρών φυσικά. Τελικά μάλλον ο Πάτερ Gabriel επηρεάστηκε λίγο περισσότερο από ότι στην πραγματικότητα δείχνει. 




1. Το όνομα Terminus είναι ειρωνικό:

Τα επεισόδια που έχουν να κάνουν με το υποτιθέμενο “Καταφύγιο Προσφύγων” (με το όνομα Terminus) ίσως είναι τα πιο σοκαριστικά. Και αυτό γιατί δείχνουν πως οι άνθρωποι μπορούν  να ξεπεράσουν τα όρια και να καταλήξουν στην ύβρη και τη βλασφημία! Τα επεισόδια είναι από τη μία δομημένα όπως μία αρχαία Ελληνική τραγωδία (υβρις > ατη > νεμεσις > τισις) αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό. Το όνομα Terminus άνηκε σε έναν Ρωμαϊκό θεό. Σύμφωνα με την Ρωμαϊκή θρησκεία ο Terminus ήταν ο θεός των ορίων, δηλαδή μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος μέχρι να ασκήσει ύβρις προς τους θεούς και στο τέλος να τιμωρηθεί. Και άμα παρατηρήσουμε λίγο τα επεισόδια σχετικά με το Terminus και τους κατοίκους του θα παρατηρήσουμε πως ξεπέρασαν τα όρια(ύβρης) και στο τέλος τιμωρήθηκαν και συνθλίφτηκαν (Νέμεσις και τίσις) 


Bonus: Alexandria


Το όνομα Alexandria όπως και το όνομα Terminus έχει νόημα. Alexandria ήταν το κέντρο της   αυτοκρατορίας  του Μ. Αλεξάνδρου.  Το φως του φάρου της φαινόταν από μίλια μακριά και θεωρούνταν  φώς ελπίδας από τους ναυτικούς. Έτσι και η Alexandria την συγκεκριμένη στιγμή που εμφανίστηκε στο Walking Dead ήταν σαν φώς ελπίδας για την ομάδα.



  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.