7 λόγοι που η Καρολ θα ήταν καλύτερος αρχηγός απο τον Ρικ.







Με την αρχή της νέας σεζόν είχαμε ενα απο τα μεγαλύτερα πλήγματα στο γκρουπ μας ως τώρα.

Η νέα εποχή η εποχή του Νιγκαν έφτασε και εκανε την παρουσίαση της αισθητή απο την πρώτη κιολας στιγμή .

Μετα τον θάνατο του Γκλεν και του Ειμπραχαμ πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να ψάχνουν ενα πιο κατάλληλο αρχηγό για το γκρουπ μας . Είμαι σίγουρα στο ποσοστό εκείνο που αναζητά νέα ηγεσία αν και κατι τέτοιο δεν φαίνεται να ειναι δυνατόν .

Σχεδόν απο την 3 σεζόν άρχισε να μην με καλύπτει η αρχηγία του Ρικ και πολυ περισσότερο με χαλούσε αυτη η ακατάπαυστη έπαρση του.

Πολυ γρήγορα άρχισα να περνάω στο μυαλό μ κριτήρια και χαρακτηρες για μια νέα αρχηγία και κατέληξα στην Καρολ .



7 λόγοι που η Καρολ θα ήταν καλύτερος αρχηγός απο τον Ρικ.





1) Και ενώ όλοι λέμε πως τις δύσκολες αποφάσεις για το γκρουπ τις παίρνει ο Ρικ αν το καλοσκεφτούμε πίσω απο κάθε μικρη η μεγάλη νίκη κρύβεται η Καρολ . Ειναι εκείνος ο χαρακτήρας που κάθεται στην σκοτεινή γωνία παρακολουθεί τα παντα χωρις να μιλάει και απλα καταγράφει . Χωρις να το καταλάβεις ξεπροβάλει και παντα δινει μια λύση .

( βλέπε Τερματικό σταθμό , woolfs , saviors κλπ )



2) Δεν τρεχει να καμαρώσει για κάθε νίκη της σε κανεναν οτι κανει το ξέρει εκείνη και μονο . Θα μ πείτε μας νοιάζει αν ειναι χαμηλών τόνων ; ναι μας νοιάζει γτ η αλαζονεία και το καύχημα μας έφεραν εδω που είμαστε σήμερα με τον Νιγκαν ... Τρέχαμε και διατυμπάνιζαμε για τους saviors χωρις να τους ξέρουμε χωρις να τους έχουμε μετρήσει ...

3) Ξέρει να προσαρμόζεται εύκολα γρήγορα και να περνάει απαρατήρητη λιγο χαζή λιγο κακομοίρα λιγο......... δεν την παίρνει το μάτι σου για το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει ...!!!



4) Ειναι μητέρα ... σημαντικό το γεγονός της πατρότητας και της μητρότητας όταν έχεις να κανεις με ενα ολόκληρο γκρουπ που πρέπει να σώσεις ... πρέπει να ξέρεις να αναλαμβάνεις ευθύνες και να έχεις την ικανότητα να προφυλάξεις να ενδιαφερθείς για όλους απο τον πρώτο ως τον τελευταιο... αυτο το κανεις κάποιος που ειναι γονιός ...

Θα μου πείτε και ο Ρικ ειναι ναι αλλα τι γίνεται όταν η ίδια σου η οικογένεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου η εναντίον όλου του γκρουπ;;;; πολλές φορές έχουμε δει τον εχθρό να προσπαθεί να ασκήσει πίεση εκβιάζοντας να σκοτώσει ενα μέλος της οικογένειας του εκάστοτε ανθρώπου .. αυτο δεν μπορεί να συμβεί με την Καρολ μιας και αυτο το χαρτι το εχει χάσει απο την δεύτερη σεζόν . Εχει ολα τα κατάλληλα συναισθήματα χωρις ομως να εχει το παιδι της .





5) Εχει ζήσει μεσα στην κόλαση και δεν τρομάζει εύκολα ούτε εγκαταλείπει τον αγώνα για ζωή . Ζώντας με τον Εντ για πολλα χρόνια και παίρνοντας μεσα απο μια καθημερινή κόλαση ενα ειναι σίγουρο .... τιποτα δεν ειναι αρκετά τρομακτικό για την ιδια άλλωστε επιβίωσε και απο τον χαμό της κόρης της πιο τρανή απόδειξη δεν υπάρχει .



6) Καμια κίνηση η κουβέντα της δεν ειναι τυχαία .... μετράει τα παντα ζυγίζει καταστάσεις και μετα ενεργεί ... πόσοι μπορείτε να το πείτε αυτο για κάποιον άλλον απο το γκρουπ; για κανεναν άλλον δεν μπορούμε να το πουμε ... το γκρουπ μας καλώς η κακώς περιέχει κατα 80% παρορμητικούς ανθρώπους και το έχουμε διαπιστώσει ολοι αυτο κατα καιρούς .



7) Οταν πάρει μια απόφαση δεν της αλλάζεις γνώμη εν μέρη κακό αλλα απο την άλλη δηλώνει μια σταθερότητα απόψεων και χαρακτηρα ...

                            

Και ναι εχω κανει αυτο το άρθρο ξέροντας οτι τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό των φανς θα αντιδράσει με αρνητικά σχόλια γιατι ξέρω ποσο πολύ σας αρέσει να ακούτε και να διαβάζετε ποσο γαματος ειναι ο Ρικ και οτι άλλος σαν αυτόν δεν υπάρχει όποτε μια διαφορετική άποψη δεν ειναι αποδεκτή ... σταματήστε ομως για λιγο και προσπαθήστε να δείτε αν υπάρχει μεσα σε αυτο το άρθρο μια πρόταση που σας άγγιξε στο ελάχιστο και ξεκινήστε με αυτο να βλέπετε τα πραγμτα λιγο διαφορετικά και έξω απο τα τετριμμένα .. αν παλι όχι προσπαθήστε να καταλάβετε το γεγονός πως ολοι δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες απόψεις και την ιδια σκέψη και αν για σας όλο αυτο φαντάζει λαθος μπορείτε να το απορρίψετε χωρις αρνητικά σχόλια γιατι απλα ειναι διαφορετική άποψη απο την δίκη σας ..!!!!

Δημοσίευση σχολίου

  1. Υπάρχουν και πολλοί λόγοι που την κάνουν ακατάλληλη. Όπως το ότι επέλεξε μόνη της να μείνει στην απομόνωσή της, βασικά αυτός είναι ο κυριότερος. Ένας αρχηγός δεν θα άφηνε ποτέ την ομάδα του.
    Ο Ρικ με τα πολλά στραβά του, παραμένει καλύτερος αρχηγός από όλους. Γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις. Αυτό χαρακτηρίζει τον αρχηγό-ηγέτη.
    Όσο καλοί και αν είναι στο να σκοτώνουν ο Daryl, η Carol, ακόμα και η Michonne, κανένας τους δεν θα μπορούσε να ηγηθεί της ομάδας. Ο Ρικ πάντως θα εξελιχθεί σε ακόμα καλύτερο αρχηγό στο μέλλον, το μόνο σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με τον παραπάνω, ο ρικ με όλα τα στραβά του είναιο καταλληλότερος για αρχηγός, εξ άλλου δεν θυμάμαι άλλον εκτός απο τον ανεκδιήγητο σπένσερ να τον αμφισβητεί και τελικά αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνούμε όλοι με όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους, να κρατάει μια ομάδα ενωμένη, που δεν θα έκανε ποτέ πίσω.
      Ο Rick το έκανε αυτό άπειρες φορές. Με τον Gabriel, με την Tara, με τους κατοίκους του Woodbury, με τους ανθρώπους στο νοσοκομείο στην Ατλάντα που τους πρότεινε να τον ακολουθήσουν παρά τα όσα έγιναν, με τους ανθρώπους της Alexandria. Τους ενέπνευσε, τους έδειξε το δρόμο ,τους έμαθε να επιβιώνουν.
      Μέχρι και ο Negan αναγνωρίζει την ηγετική του ικανότητα. Λογικά θα ακολουθήσει την πορεία που έχει και στο κόμικ και θα γίνει Νο1 αρχηγός όλων.

      Διαγραφή
  3. Συμωνώ με τους προλαλήσαντες. Η Carol είχε μια εξέλιξη από την 1η σαιζόν, λίγο bipolar αλλά εξαιρετικά χρήσιμη. Ξαφνικά, μετατρέπεται σε ένα θηλυκό Morgan (τι πράγμα κι αυτό) λες και το ζεν είναι κάτι ανεκτό κι εφαρμόσιμο σε ένα κόσμο που κάθε στιγμή της ζωής είναι μάχη προς επιβίωση. Εάν οι σεναριογράφοι ήθελαν να δείξουν την αντίθεση από την 'απέχουσα' Carol στην φονική μηχανή που θα ξαναγίνει, μάλλον τη γελοιοποίησαν, αντί να προσθέσουν κάτι στο χαρακτήρα της. Κι ακριβώς επειδή ήταν μάνα δεν θα επέτρεπε ηθικά να χαθούν κι άλλα παιδιά (Enid, Carl, Judith kok) απέχοντας από τη μάχη της επιβίωσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν κάνει ο,τι θέλει, κάνει ο,τι είναι αναγκαίο, και είναι πολύ άβολο να βλέπεις ένα άτομο που σκότωσε για να αμποδίσει την εξάπλωση μιας αρρώστιας, ξαφνικά να γίνεται απαής θεατής σε μια καταστροφή πολύ χειρότερη, μια και ο Negan είναι χειρότερος και από τον Κυβερνήτη, αλλά και από το Terminous. Το ότι κάποιος είναι αρχηγός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει πάντα τις σωστές επιλογές. Ιστορικά αποδεδειγμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.