6 λεπτομέρειες για το επεισόδιο (7.02)



6 λεπτομέρειες για το επεισόδιο

Όπως όλοι ξέρουμε, η αγαπημένη μας σειρά παίζει πολλές φορές με πλάνα, σκηνές, αντικείμενα, ατάκες και άλλα διάφορα, τα οποία έχουν ξανά εμφανιστεί στη σειρά ή προοικονομούν κάτι ή έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Τρανταχτό παράδειγμα γι'αυτή τη θεωρία είναι ο τίτλος της πρεμιέρας του έβδομου κύκλου, ο οποίος ήταν μία ατάκα του Dr. Jenner στον Rick στον πρώτο κύκλο ότι θα ρθει μια μέρα που δε θα είναι ευγνώμων. Ξαναβλέποντας το πολύ ενδιαφέρον δεύτερο επεισόδιο παρατήρησα κάποιες λεπτομέρειες που ίσως να μην παρατηρήσατε και πολύ καλά ή να μην δώσατε σημασία και γι'αυτό το θεωρήσατε βαρετό. Πάμε να τις δούμε και να τις σχολιάσουμε.

1. Τα σημάδια που χάραξε ο Morgan.
Με αφορμή ενός σχόλιου ενός φίλου της σελίδας, το πρώτο πράγμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι τα σημάδια που χάρασσε ο Morgan σε ένα δέντρο και στο γραμματοκιβώτιο έξω από την τωρινή κατοικία της Carol. Ο λόγος που έκανε κάτι τέτοιο είναι προφανής: λειτουργώντας λοιπόν σαν τον κοντορεβυθούλη (τι σας θύμισα τώρα ε) άφηνε σημάδια στην πορεία που διένυε για να κάνει τον δρόμο της επιστροφής εύκολο. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που κάνει ή συναντά κάτι τέτοιο. Ο Morgan όταν καθάριζε μια περιοχή από ζόμπι ή ανθρώπους, πριν αλλάξει μότο ζωής (all life is precious) έγραφε "clear" ή άφηνε κάποια σημάδια. Επίσης, στην πέμπτη σεζόν ακολούθησε κάποια σημάδια των κανίβαλων που οδηγούσαν στο Terminus.



2. Άλλο ένα νεκρό άλογο!
Άλλο ένα άλογο σ'αυτή τη σειρά λέει αντίο και εγώ προσωπικά έχω σιχαθεί το Game of Thrones να σκοτώνει τους ανταρόλυκους των Starks και το Walking Dead τα άλογα! Έλεος πια! Λυπηθείτε μας! Τέλος πάντων, στο τελευταίο επεισόδιο είδαμε ένα άλογο από το kingdom να βρίσκει τραγικό θάνατο αφού κατασπαράχθηκε από ζόμπι. Ένα ακόμα άλογο που βρήκε τραγικό θάνατο στη συγκεκριμένη σειρά ήταν στο πρώτο επεισόδιο, με το οποίο ο Rick έφτασε στην Ατλάντα. Το άλλο τ'άλογο (που ήταν και μαύρο) πέθανε κι αυτό από ζόμπι σ'ένα από εκείνα τα ωραία επεισόδια που Daryl και Aaron ήταν εκτός κοινότητας ενώ έψαχναν για ανθρώπους και προμήθειες.



3. Το τυχερό λαγοπόδαρο.
Παρατηρήσατε το λαγοπόδαρο που κρεμόταν δίπλα στο κρεβάτι που ανάρρωνε η Carol? Και? Σας θύμισε τίποτα? Φυσικά, ο Morgan το τοποθέτησε εκεί. Από την επιστροφή του στην πέμπτη σεζόν, ο Morgan είχε μαζί του ένα λαγοπόδαρο για καλή τύχη, το οποίο βρήκε σ'ένα αυτοκίνητο αφού έριξε knock out δύο wolves. Μαθαίνουμε αργότερα ότι ο Eastman που δίδαξε στον Morgan την πολεμική τέχνη αλλά και τη φιλοσοφία του aikido είχε μια κόρη, η οποία είχε κερδίσει ένα λαγοπόδαρο σε μια γιορτή/εκδήλωση και του το πρόσφερε για γούρι. Το λαγοπόδαρο που βρήκε στο αμάξι λοιπόν κρεμόταν δίπλα στην Carol, εκτός κι αν γέμισε το kingdom λαγοπόδαρα. Με τέτοιον ηγέτη που έχουν όλα είναι πιθανά.




4. Η φιλοσοφία του Morgan διαδίδεται.
Το βιβλίο που πρόσφερε ο Morgan στον νεαρό Ben, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει διαβάσει όλα τα βιβλία που βρίσκονται στο kingdom, είναι η τέχνη της ειρήνης, άλλο ένα πράγμα που του χάρισε ο Eastman. Το βιβλίο αυτό μιλάει για το πως να είσαι ήρεμος και διδάσκει την αμυντική φύση του aikido και πατάσσει τις βίαιες πράξεις και το να σκοτώνεις. Την όλη ειρηνική φιλοσοφία δηλαδή αυτής της γιαπωνέζικης τέχνης. Μάλλον αυτή η φιλοσοφία και ο ρόλος του Morgan θα παίξει ρόλο στο τέλος του πολέμου με τον Negan, τον οποίο δε θα σκοτώσουν λογικά αλλά θα φυλακίσουν. Και κάτι μου λέει πως θα'ναι η τελευταία σεζόν του Morgan. Θα δούμε..Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι υπέροχη σεζόν.


  
5.  Αλλαγές στους τίτλους έναρξης.
Αλλαγές στους τίτλους έναρξης, καθώς δύο από τους βασικούς χαρακτήρες μας, μας αποχαιρέτησαν στην "ωμή" και συγκλονιστική πρεμιέρα. Steven Yeun και Michael Cudlitz αφαιρέθηκαν από τα credits και αντικαταστάθηκαν από τον Josh McDermitt (Eugene) και την Christian Serratos (Rosita). Το φόντο όταν παρουσιάζεται το όνομά του πιθανολογούμε πως είναι το εργοστάσιο στο οποίο βρέθηκε την προηγούμενη σεζόν με τον Abraham λίγο πριν τον πιάσει όμηρο ο Dwight. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα γίνει η παραγωγή σφαιρών για τον πόλεμο που έρχεται, κάτι το οποίο είναι γνωστό από τα comics. Προστέθηκε και η Alanna Masterson (Tara) με μία βάρκα να συντροφεύει το όνομά της. Αυτό μας δίνει στοιχεία για μία νέα τοποθεσία που ίσως να δούμε σύντομα. Δε σας λέω τίποτα!


6. Παραπάνω χαρακτήρες από το Comic έκαναν την εμφάνιση τους.
Πέρα από τον Ezekiel και την Shiva, στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε κι άλλους χαρακτήρες βγαλμένους πιστά από το comic. Τόσο ο Richard όσο και ο Benjamin είναι χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει και στο comic. 


Τι απ'όλα αυτά παρατηρήσατε εσείς? Γράψτε στα σχόλια! Και επίσης, αν το θέλετε τόσο πολύ, θα μπορούσα να κάνω ένα παρόμοιο άρθρο και για το πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου. Εσείς διαλέγετε. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.